Ga naar content

Bijzonder overnachten in Volendam

Tips Noord-Holland - Het pittoreske Volendam, daar wil iedereen een keer geweest zijn. Ook als Nederlander kan je niet achterblijven. Boek dus gewoon een keer een weekendje Volendam en dompel je onder in het toeristenleven. Met een unieke accommodatie maak je jouw tripje naar Volendam net even anders dan anders!

Unieke overnachtingen in Volendam

Waar ga je dan logeren? Wij tippen enkele bijzondere slaapplekken in Volendam zelf zodat je lopend naar de Dijk kan, maar ook enkele slaapplekken in de omliggende dorpen. Het is geen straf om net buiten het centrum te slapen, de omliggende oer-Hollandse landschappen zijn prachtig en rustgevend.

1. Vakantiehuis in Volendam

Altijd leuk; overnachten in een vakantiewoning. Waar in Volendam vind je knusse huisjes? We tippen hieronder zowel huisjes in Volendam als er net buiten. Waar kies jij voor?

2. Vakantiepark in Volendam

Comfortabel overnachten op een vakantiepark? Dat is in Volendam zeker mogelijk. Kijk eens naar het schitterende Landal Park aan de rand van het Markermeer. Kleinschalig, gezellig en een echt dorpsgevoel. Wanneer je kiest voor een huisje aan het meer zit je helemaal goed. Vanuit je tuin lekker zwemmen, suppen en vooral genieten van het uitzicht.

3. Hotels in Volendam

Wie op zoek is naar een uniek hotel in Volendam, kan het best kijken bij Booking.com. Of je nou graag naar de Dijk wil kunnen lopen of het niet erg vindt ergens in een hotelletje buiten het dorp te zitten. Onderstaand enkele opties voor kleinschalige hotelletjes:

4. Kamperen bij Volendam

In Volendam zelf vind je geen camping, maar in de omgeving zijn er wél opties voor de fanatieke kampeerder. Bij Katwoude (zo'n 15 min fietsen van Volendam) kan je slapen op een kampeervlot. Hoe gaaf is dat? Echt helemaal back to nature en dat op steenworp van Volendam.

5. Slapen op een boot

Hoe leuk is het om in een waterrijke omgeving als Volendam óp het water te overnachten? We vonden bij Booking een woonboot in de Marinahaven die van alle comfort is voorzien! Het uitzicht op het water is fenomenaal. Heel fijn voor een rustige overnachting vlakbij Volendam. 

6. B&B in Volendam

Altijd gezellig, slapen in een Bed and Breakfast. Hier weet je zeker dat een lekker ontbijtje is inbegrepen. We vonden vooral leuke opties net buiten Volendam.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!