Ga naar content

Bijzonder overnachten Noord-Holland

Jij gaat lekker vakantie vieren in Noord-Holland. Een weekendje weg aan de kust of misschien wel mooie plaatsen zoals Amsterdam en Volendam combineren met natuur. Waar slaap je dan? In een bijzondere accommodatie! In de hele provincie staan originele vakantiewoningen, glampings, romantische plekjes en de mooiste vakantieparken, omgeven door natuur.

Bijzondere overnachtingen

Wij laten je zien wat de meest unieke slaapplekken in Noord-Holland zijn. Onderstaand een top 8 van leuke ideeën.

1. Vakantiehuizen Noord-Holland

Een vakantiehuisje is ideaal voor de mensen die met eigen gezelschap op vakantie willen en het fijn vinden om alles bij de hand te hebben voor een comfortabele vakantie, zónder in te leveren op een unieke beleving en privacy. Wij kijken altijd graag bij Natuurhuisje voor de leukste huizen midden in de natuur. Onderstaand onze selectie:

  Tiny houses
  Eén van de meest populaire typen vakantiehuizen is het tiny house. Klein, duurzaam en o zo knus. Ook in Noord-Holland zijn steeds meer van deze mini-huisjes te vinden.

  2. Vakantieboerderij

  Knuffelen met geitjes, alpaca's aaien en paardrijden; vakantie vieren op de boerderij is een groot feest. Zeker voor de kleintjes is dit een onvergetelijke ervaring. Of misschien willen jullie wel lekker samen genieten van een rustige boerderijvakantie.

  3. Camping en glamping Noord-Holland

  In de provincie vind je genoeg opties voor een leuke kampeerreis. Zowel leuke kleine kampeerplaatsen waar je back to basic overnacht tot de grotere en luxere campings die ideaal zijn voor gezinnen. En ook glamping mogen we natuurlijk niet vergeten! Bekijk daarom onze tips voor campings in Noord-Holland.

  4. Vakantieparken Noord-Holland

  Slapen op een vakantiepark betekent al lang niet meer slapen in een fantasieloze stacaravan. De accommodaties komen in alle vormen en maten en de parken staan vaak op prachtige plekken in de Noord-Hollandse natuur. Of bij een breed zandstrand zoals het vakantiepark Zandvoort van Center Parcs. Van het IJsselmeer tot de bossen in het Gooi en de duinen.

  5. Bed and breakfast Noord-Holland

  Voor een leuke B&B in de provincie kan je het best even kijken in het overzicht van Booking.com. Hier vind je een uitgebreide selectie van mooie, bijzondere en aparte B&B's op een prachtige locatie, zoals onderstaande:

   6. Overnachten aan zee

   Op deze pagina hebben we al meerdere bijzondere slaapplekken vlakbij de kust genoemd, maar voor een echte strandervaring kijk je naar deze pareltjes:

   7. Uniek slapen op Texel

   Het eiland Texel is ook onderdeel van Noord-Holland. De gaafste accommodaties op dit mooie Waddeneiland kunnen we dan ook niet onbenoemd laten. Je slaapt hier op de meest bijzondere plekjes zoals in een yurt, B&B met uitzicht op de vuurtoren of bijvoorbeeld in een luxe vakantiewoning met spectaculair uitzicht op de natuur. Bekijk alle originele overnachtingen in Texel.

   8. Bijzonder overnachten in Amsterdam

   Ook voor de mensen die een stedentrip Amsterdam willen combineren met de omliggende natuur hebben we leuke slaapplekken uitgekozen. Want ondanks dat je in de stad verblijft, zijn er genoeg rustige en groene slaapplekken te vinden. Soms wel iets verder van het centrum, maar daar krijg je wel wat voor terug. Zit er iets bij onderstaande accommodaties?

   Bekijk ook onze andere tips voor een natuurreis in Noord-Holland, de mooiste highlights van de provincie.

   Veelgestelde vragen

   Afbeelding van Manou Kemna
   Geschreven door
   Manou Kemna
   Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!