Ga naar content

Beste reistijd Lofoten

Wat is de beste periode voor een vakantie op de Lofoten? Eerlijk is eerlijk, er is geen beste reisperiode, want de archipel is mooi in ieder seizoen.

Reisperiodes

Welke tijd van het jaar je ook op reis bent, elk jaargetijde heeft zijn charmes. De heerlijke zon op je snoet in de zomer, de warme kleuren van de herfst, het magisch landschap van de winter of de ontluikende natuur in de lente, bij voorkeur wil je het allemaal meemaken. Hier onze tips voor de reistijd naar de Lofoten.

1. Zomer op de Lofoten

De zomer is een leuke periode voor een reis naar de Lofoten, vanwege de vele vogels, bloemen en middernachtzon. In de zomer zakt de zon 's nachts niet onder de horizon en het wordt dus niet donker. De lucht kleurt dan in de mooiste kleuren. Tijdens een Lofoten rondreis geniet je bovenal van rust en stilte, in de natuur kan je wandelen en fietsen.  

Deel op Pinterest

Er worden diverse avontuurlijke excursies en tours aangeboden in de toeristische centra. Verscheidene walvissoorten (potvissen, bultruggen, zwaardvissen) zijn vooral in de zomermaanden te zien. En aangezien de zon in de zomer de hele dag schijnt is het mogelijk om 24 uur per dag te golfen.

2. Winter 

In de winter beleef je een reis naar de Lofoten heel anders. Huskytochten, walvissafari's, boottochten, sneeuwwandelen en sauna staan dan op het reisprogramma. De wintermaanden zijn tevens de beste periode om het sprookjesachtige noorderlicht te aanschouwen. 

Winter Lofoten
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Is hiken jouw ding, maak dan een mooie sneeuwschoenwandeling. In een winterwonderland ervaar je de natuur en het landschap op een heel andere manier. Misschien kruis je wel het pad van een groep rendieren of een eland.
Lees meer over winter op de Lofoten.

3. Herfst

Ook in de herfst heeft de natuur op de Lofoten veel te bieden: mooie kleuren en lekkere paddenstoelen en bessen. Tijdens een schaapsafari kan je met de plaatselijke boeren mee de schapen uit de bergen halen alvorens de koude winter zijn intrede doet. Ook maak je in de herfst grote kans op het zien van het noorderlicht en walvissen. 

Herfst op de Lofoten
Deel op Pinterest

4. Lente

Hoewel het soms nog koud kan zijn is het voorjaar ook een prachtige periode om de Lofoten te verkennen. Het landschap staat prachtig in bloei en natuur ontluikt.

Tijdens een spel circuleren zeevogels door de lucht. Ook op het water is er voldoende te beleven in juli en augustus! De meest rustgevende vakantie activiteiten zijn kajakken en zeevissen. 

Het gebied draait vooral op visserij. Op karakteristieke houten rekken hangt men de kabeljauw te drogen, een typisch beeld dat je zal herinneren na een reis in Noord-Noorwegen. Hou je van actie, dan is raften in de nauwe zee-engtes of duiken in het koude zeewater wellicht wat voor jou. Wie van vogels houdt kan tijdens een zomervakantie op de Lofoten broedende Jan-van-Genten en papegaaiduikers observeren.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!