Ga naar content

Wandelen bij Ischgl

Ischgl is een bekende wintersportbestemming in Oostenrijk. Ik kan je aanbevelen om het gebied ook eens in de zomer te bezoeken, want het is een fantastische regio om bijvoorbeeld te voet te verkennen. Vanuit het luxe Hotel Trofana Royal maakten wij diverse trektochten en korte wandelingen in Ischgl.

Mooiste wandelroutes bij Ischgl

Als je houdt van gezonde berglucht en niet bang bent om de kuiten te trainen, dan is een zomervakantie in dit gebied een zegen. Vanaf het centrum van het dorp voeren mooie paden naar de toppen van de bergen. Maar je kan natuurlijk ook de kabelbaan nemen en meteen op hoogte starten met je hike. Want dit gebied staat juist bekend om de vele kabelbanen. Waar wandelen bij Ischgl? 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Overnachtingstips

1. Culinaire Jakobsweg

Op uitnodiging van CommuniGate PR en Ischgl.com mochten wij deelnemen aan de Culinaire Jakobsweg, een jaarlijks weerkerend wandelevenement.

© TVB Paznaun
Deel op Pinterest

Het is een perfecte combinatie van hiken, dineren en genieten van de natuur in het Paznauntal.

Het idee: lokale topkoks koken tijdens een bergwandeling in vijf geselecteerde berghutten van Paznaun, een van de "Genussregionen Österreich".
De gerechten die voor het evenement werden bereid, blijven de rest van het zomerseizoen op het menu van de betreffende hut staan. De voornaamste ingrediënten zijn Paznaun bergkaas, honing en andere ambachtelijke streekproducten.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Alle deelnemers verzamelen op een afgesproken punt en wandelen samen naar de berghut. Onderweg is er een pauze bij een hut, waar de organiseerde koks de hapjes en drankjes toelichten.

2. Walk of Lyrics

Naast de Culinaire Jacobsweg zijn er uiteraard nog vele andere mooie wandelroutes in Ischgl. Bijzonder leuk is deze 2 kilometer lange themawandeling. Vanaf het Middenstation van de Fimbabahn kabelbaan daal je af naar het dorp. Je kunt ook in de omgekeerde richting wandelen van het dorp opwaarts naar het kabelbaan station, en hiervandaan met de Skyfly zipline naar beneden vliegen.

Wat is dan die Walk of Lyrics? Ieder jaar vindt er een festival plaats in Ischgl. Rihanna, Udo Jürgens en Sting hebben hier het podium beklommen en in dit kader werd de wandelroute uitgezet.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het pad voert langs het kolkende water van de Fimba rivier. Klaterende watervalletjes en spectaculaire hangbruggen wisselen elkaar af en onderweg word je getrakteerd op thematische geluidservaringen in het kader van de drie artiesten.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

De nummers “Umbrella”, “At age of 66” en “Message in a Bottle” komen op een unieke manier tot leven op de Walk of Lyrics. Elk van de drie stations is gewijd aan een van de sterren, thematisch aangepast aan de hit en verdeeld in een informatie-, een ontspannings- en een avonturenzone. De wandeling is een deel van een langere, 7,5 km lange route in Ischgl.

3. Wandelen bij Kops Stausee

In het Paznauntal zijn natuurlijk nog veel meer mooie trektochten en wandelingen te maken. Wij maakten deze wandeling rond een stuwmeer, een echt juweeltje.

De Kops Stauseerunde is een 4,6 kilometer lange wandeling rond Kops Stausee, over de stuwdam. De vrijwel vlakke route rond het stumeer bij Galtür is een schitterende wandelroute voor jong en oud, én een mooie rustpauze voor de kuiten.

Het prachtige azuurblauwe meer is omringd door met bloemen bezaaide oevers. Vooral in de maand juli is het hier prachtig hiken. Wil je nog meer wandelen, volg dan een van de wandelroutes die vanaf de zuidkant van het meer verder door de omgeving slingeren. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Bike & Hike

Zin om het wandelen in het Paznaundal te combineren met (e-)mountainbiken? Stap op de pedalen van je (elektrische) mountainbike en rij naar het begin van een mooie hike. Lees meer hierover op onze pagina Actieve vakantie Ischgl.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!