Ga naar content

Ischgl

Oostenrijk - Ischgl is een mondaine wintersportbestemming in de deelstaat Tirol. Met een groot aantal kabelbanen, pistes en een ruime keuze aan luxe accommodaties is dit een van de populairste skigebieden van het land. Op uitnodiging van CommuniGate PR en Ischgl.com mochten we de omgeving verkennen in de zomermaanden! We werden verrast door een flinke dosis bergen en natuur, een plek om zeker nog eens uitgebreider te bezoeken.

Zomervakantie in Ischgl

Wat is er te doen in de zomer in dit gebied? Waar kan je wandelen en fietsen? We geven je graag enkele tips om de natuur in te trekken, leuke bezienswaardigheden en de mooiste plekken te ontdekken tijdens je vakantie in Ischgl.

1. Bergen in Ischgl

Je hoeft niet eens de auto te nemen om de mooie natuur in te trekken. Vanuit Ischgl voeren verscheidene paden recht de bergen in. Wil je meteen op grote hoogte vertoeven, of ben je minder goed ter been, dan brengt een kabelbaan je rechtstreeks naar een van de hoger gelegen stations. Hier word je getrakteerd op prachtige vergezichten over de Alpen, met rinkelende koeienbellen als achtergrondmuziek. 

Ischgl
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Rivieren bij Ischgl

Hou je er ook zo van om te wandelen langs het water? Erg mooi is het om te vertoeven bij de kletterende Fimba en Trisanna rivieren. Wandelpaden, zoals de Walk of Lyrics, voeren langs het melkblauwe water. Rotsblokken liggen verspreid, alsof een kunstenaar de compositie heeft bepaald en de weelderige begroeiing is een walhalla voor allerlei gevleugelde diertjes.

Rivier Ischgl
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Enkele hangbruggen leiden de wandelaar over het kolkende water. Even voel ik knikkende knieën, maar gewoon recht voor me blijven kijken helpt me naar de overkant.

3. Paznauntal

Ischgl bevindt zich in het Paznauntal. Het meer dan 30 km lange dal begint bij Pians bij Landeck en eindigt bij Vorarlberg en de grens met Zwitserland. De Trisanna baant haar weg door het dal. De natuur is hier prachtig om te verkennen en heeft voor ieder wat wils. Van leuke activiteiten in de natuur tot uitgebreide wellness faciliteiten. In Galtür kan je deelnemen aan een cursus bergbeklimmen of op eigen houtje de rotswanden beklimmen. 

Paznauntal
© Naturescanner
Deel op Pinterest

De Silvretta Arena in Paznaun zet zich steeds meer in op het gebied van duurzaamheid en klimaatbescherming. In 2019 hebben zij een wijde waaier aan maatregelen ingesteld als CO2 neutrale bestemming. Sinds begin 2021 gebruikt de Silvrettaseilbahn AG bijvoorbeeld 100% groene stroom uit Oostenrijk.

4. Meren bij Ischgl

De Berglisee is voor veel wandelaars een einddoel. Het kleine bergmeer is prachtig gelegen in de bergen bij Mathon, ten oosten van Ischgl. Vanaf dit plaatsje voert een wandelpad in ongeveer 1,5 uur omhoog naar het idyllische meer, dat een bijzondere attractie is. Het pad slingert door bossen, langs rustige alpenweiden en na een steile laatste klim ontvouwt zich het fraaie zicht op de Berglisee. Hier kan je uitrusten en genieten van de natuur in de Paznauner Alpen. 

Berglisee Mathon
Deel op Pinterest

In de zomer kan je prima zwemmen in dit meer en na afloop iets lekkers grillen op een van de daarvoor voorziene barbecueplaatsen. Het bergmeertje is bereikbaar vanaf de St. Sebastian kerk in Mathon, ca. 150 m richting Galtür. Volg de bordjes naar de Bergliweg. Afdalen kan via de Larein Alpe en Tschaffein, terug naar Mathon.

Verderop in het Paznauntal, bij het plaatsje Galtür, ligt het azuurblauwe stuwmeer, Stausee Kops. Een vlakke, doch afwisselende wandelroute voert in 4,6 kilometer rondom het meer. Wandel tussen paarse lupines, tropische varens en over een duizelingwekkende dam. Een wandelingetje dat ook met kinderen erg leuk is om te doen!  Lees meer over Kops Stausee.

Stuwmeer
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Actieve vakantie Ischgl

Terwijl je in de winter tegen hoge snelheid de pistes af kan zoeven, zijn er in de zomermaanden ook voldoende mogelijkheid om actief te zijn in Ischgl. Van wandelen of mountainbiken tot aan klimmen, boulderen en via ferrata, het Paznaundal leent zich uitstekend voor een actieve vakantie

Ischgl activiteiten
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

Reporter Arno probeerde een aantal activiteiten uit. Lees meer over wat er te doen is bij Ischgl.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!