Ga naar content

Ischgl

Oostenrijk - Ischgl is een mondaine wintersportbestemming in de deelstaat Tirol. Met een groot aantal kabelbanen, pistes en een ruime keuze aan luxe accommodaties is dit een van de populairste skigebieden van het land. Op uitnodiging van CommuniGate PR en Ischgl.com mochten we de omgeving verkennen in de zomermaanden! We werden verrast door een flinke dosis bergen en natuur, een plek om zeker nog eens uitgebreider te bezoeken.

Zomervakantie in Ischgl

Wat is er te doen in de zomer in dit gebied? Waar kan je wandelen en fietsen? We geven je graag enkele tips om de natuur in te trekken, leuke bezienswaardigheden en de mooiste plekken te ontdekken tijdens je vakantie in Ischgl.

1. Bergen in Ischgl

Je hoeft niet eens de auto te nemen om de mooie natuur in te trekken. Vanuit Ischgl voeren verscheidene paden recht de bergen in. Wil je meteen op grote hoogte vertoeven, of ben je minder goed ter been, dan brengt een kabelbaan je rechtstreeks naar een van de hoger gelegen stations. Hier word je getrakteerd op prachtige vergezichten over de Alpen, met rinkelende koeienbellen als achtergrondmuziek. 

Ischgl
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Rivieren bij Ischgl

Hou je er ook zo van om te wandelen langs het water? Erg mooi is het om te vertoeven bij de kletterende Fimba en Trisanna rivieren. Wandelpaden, zoals de Walk of Lyrics, voeren langs het melkblauwe water. Rotsblokken liggen verspreid, alsof een kunstenaar de compositie heeft bepaald en de weelderige begroeiing is een walhalla voor allerlei gevleugelde diertjes.

Rivier Ischgl
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Enkele hangbruggen leiden de wandelaar over het kolkende water. Even voel ik knikkende knieën, maar gewoon recht voor me blijven kijken helpt me naar de overkant.

3. Paznauntal

Ischgl bevindt zich in het Paznauntal. Het meer dan 30 km lange dal begint bij Pians bij Landeck en eindigt bij Vorarlberg en de grens met Zwitserland. De Trisanna baant haar weg door het dal. De natuur is hier prachtig om te verkennen en heeft voor ieder wat wils. Van leuke activiteiten in de natuur tot uitgebreide wellness faciliteiten. In Galtür kan je deelnemen aan een cursus bergbeklimmen of op eigen houtje de rotswanden beklimmen. 

Paznauntal
© Naturescanner
Deel op Pinterest

De Silvretta Arena in Paznaun zet zich steeds meer in op het gebied van duurzaamheid en klimaatbescherming. In 2019 hebben zij een wijde waaier aan maatregelen ingesteld als CO2 neutrale bestemming. Sinds begin 2021 gebruikt de Silvrettaseilbahn AG bijvoorbeeld 100% groene stroom uit Oostenrijk.

4. Meren bij Ischgl

De Berglisee is voor veel wandelaars een einddoel. Het kleine bergmeer is prachtig gelegen in de bergen bij Mathon, ten oosten van Ischgl. Vanaf dit plaatsje voert een wandelpad in ongeveer 1,5 uur omhoog naar het idyllische meer, dat een bijzondere attractie is. Het pad slingert door bossen, langs rustige alpenweiden en na een steile laatste klim ontvouwt zich het fraaie zicht op de Berglisee. Hier kan je uitrusten en genieten van de natuur in de Paznauner Alpen. 

Berglisee Mathon
Deel op Pinterest

In de zomer kan je prima zwemmen in dit meer en na afloop iets lekkers grillen op een van de daarvoor voorziene barbecueplaatsen. Het bergmeertje is bereikbaar vanaf de St. Sebastian kerk in Mathon, ca. 150 m richting Galtür. Volg de bordjes naar de Bergliweg. Afdalen kan via de Larein Alpe en Tschaffein, terug naar Mathon.

Verderop in het Paznauntal, bij het plaatsje Galtür, ligt het azuurblauwe stuwmeer, Stausee Kops. Een vlakke, doch afwisselende wandelroute voert in 4,6 kilometer rondom het meer. Wandel tussen paarse lupines, tropische varens en over een duizelingwekkende dam. Een wandelingetje dat ook met kinderen erg leuk is om te doen!  Lees meer over Kops Stausee.

Stuwmeer
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Actieve vakantie Ischgl

Terwijl je in de winter tegen hoge snelheid de pistes af kan zoeven, is er in de zomermaanden ook voldoende mogelijkheid om actief te zijn in Ischgl.

- Fietsen in het Paznauntal

De meeste hotels bieden de mogelijkheid om mountainbikes of e-bikes te huren om het mooie landschap rond Ischgl op de fiets te verkennen. Zelfs voor geoefende mountainbikers voldoende uitdaging hier, want de trails zijn er in alle niveaus.

1000 km aan wandelroutes, 37 MTB trails en 18 berghutten maken Ischgl tot een walhalla voor de bergsport liefhebber.

Jaarlijks is er in Ischgl tevens een meerdaags mountainbike festival, het Ischgl Ironbike spektakel. Van 4 tot 7 augustus 2021 vindt de 26ste editie plaats. Dit jaar zijn er weer tal van wedstrijden en zijn er ook een grote expo, gave shows en een kindervariant van het event.

Mountainbiken in Ischgl
©TVB Paznaun – Ischgl
Deel op Pinterest

De Ischgl Ironbike UCI Stage Race  omvat 4 races die toegankelijk zijn voor beginners en professionals.  De
Ischgl Ironbike Marathon
  voert door het prachtige Silvretta gebergte en is één van de meest uitdagende races van Europa. Mountainbikers kunnen de Ischgl Ironbike Marathon op 7 augustus fietsen als individuele race of als het laatste deel van de Ischgl Ironbike UCI Stage Race S2.  Dan is er nog de nachtelijke Ischgl Ironbike Alpenhaus Trophy op 5 augustus , waarbij bijna 1.000 meter aan hoogteverschil te overwinnen is in één nacht.  Ook de Ischgl Ironbike Fox Hunt  vindt 's nachts plaats. Hier kunnen e-bikers het opnemen tegen professionals. Jonge fietsers mogen op 6 augustus hun talent oefenen tijdens de Ischgl Ironbike Kids & Juniors Trophy.

Kijk voor meer informatie op ischglironbike.com.

- Wandelen in het Paznauntal

En of je mooi kan wandelen bij Ischgl! Een absolute aanrader is de Culinaire Jakobsweg, een evenement dat plaatsvindt van juli tot en met september en waarbij hiken gecombineerd wordt met het genieten van lokale streekgerechten. Deze worden bereid door topchefs uit de regio en kunnen genuttigd worden in een van de berghutten. Lees meer over de verschillende data en deelnemende koks van de Culinaire Jakobsweg

Lekker eten in Oostenrijk
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het is een bijzondere ervaring om hier aan deel te nemen, maar de wandelingen bieden niet genoeg voldoening aan fervente hikers. Je wandelt immers in massa de berg op en het is lastig om je eigen tempo aan te houden. De echte bergwandelaars vinden hun plezier hogerop in de bergen, waar je van hut naar hut kunt wandelen of het kruis aantikken op een van de bergtoppen.

bergwandelen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Doe je het liever rustig aan, dan is een thematische wandelroute, zoals de Walk of Lyrics in Ischgl een leuke activiteit. Vanaf het Middenstation van de Fimbabahn kabelbaan daal je af naar het dorp. Je kunt ook omgekeerd wandelen vanaf het dorp naar het middenstation, en daarvandaan met de Skyfly naar beneden zoeven. 

- Skyfly Ischgl

Een erg leuke activiteit is de Skyfly van Ischgl, waarbij je met grote snelheid over de natuur rond Ischgl zoeft. 

zipline
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!