Ga naar content

Fietsen in Tirol

Oostenrijk - Tirol biedt tal van mogelijkheden om te fietsen. Met name de Kitzbuheler Alpen zijn een ideaal gebied voor een fietsvakantie in Oostenrijk, maar eigenlijk zijn er in elk gebergte en dal wel mooie tochten te maken..

Fietsvakantie in Tirol

Met duizenden kilometers aan wieler-, mountainbike- en fietsroutes en ca. 115 single tracks, positioneert Tirol zich als de beste fietsbestemming in de Alpen. De hoogste weg over de bergpas in Oostenrijk, het hoogste met de racefiets bereikbare punt of de steilste fietsberg van de Alpenrepubliek – Tirol heeft op fietsgebied heel wat superlatieven te bieden. Met 3.800 kilometer uitstekend aangelegde wielerroutes, ongeveer 6.400 kilometer MTB-routes, 115 single tracks en meer dan 1.000 fietsroutes. 

E-bike vakantie in Tirol

Meteen sinds de introductie van de e-bike, hebben veel regio’s in Tirol de fietstrend omarmd en inmiddels is de e-bike niet meer weg te denken. De verschillende gebieden hebben een enorme keuze aan huurfietsen, van e-mountainbike tot reguliere e-bike. De faciliteiten en services zijn van hoog niveau. Dankzij de elektrische fiets zijn hellingen plots geen belemmering meer en je komt op de mooiste plekjes in de bergen.
Een van de populaire trajecten is de Innradweg, een fietsroute langs de Inn. Het pad leidt langs tal van bijzondere plekken, zoals het idyllische plaatsje Rattenberg.

Fiets in Tirol
Deel op Pinterest

Fietsen voor fijnproevers

In het PillerseeTal is een culinaire e-bike tocht ontwikkeld langs de beste KochArt restaurants van de regio. Op de route zijn twee stops ingelast. Tijdens de eerste worden voor- en hoofdgerecht geserveerd, tijdens de tweede het dessert.

Ook nieuw in Tirol is de Bike Area Streuböden in Fieberbrunn. Tussen het midden- en het dalstation van de gondelbaan ‘Streuböden’ kunnen liefhebbers zich op de 4 km lange Schweinestberg-trail uitleven. Voor beginners is er de Easy Park Obingleiten.

Fietsen voor kinderen en beginners

Bij de Katzenkopf in Leutasch is een nieuw bikepark aangelegd voor beginners en kids. Het omvat drie single tracks, een uphill trail, een pumptrack en een oefenterrein. Daarnaast worden rond het bikepark een eigen bikeschool, een shop met fietsverhuur, een schoonmaakstation en werkplaats gebouwd.
(bron CommuniGate PR)

Fietsen in de Kitzbüheler Alpen

In de Kitzbuheler Alpen heeft men het concept van e-bikes of electric bicycles geïntroduceerd, het is zelfs het bekendste e-bike gebied ter wereld. Dit zijn oplaadbare fietsen, die in tal van locaties (ook sportzaken en hotels) te huur worden aangeboden. Voor +/- € 100 mag je de fiets 4 nachten huren en je krijgt er gedetailleerde fietskaarten bij. Je hebt de keuze om nog steeds zelf te trappen, maar op moeilijke stukken helpt de fietsbatterij. Met de e-bike kun je 40-60 km per uur rijden.

MTB
Deel op Pinterest

Zo is fietsen in de Alpen mogelijk voor iedereen, ook voor kinderen en ouderen. Op eigen tempo bereik je zo makkelijk de mooiste bergmeren en hutten. Heb je geen e-bike nodig om een pas op te komen, dan zijn er voldoende verharde en avontuurlijke fiets- en mountainbikepaden. Fietsen en mountainbikes zijn tevens te huur bij diverse verhuurbedrijven. Het plaatsje Reith is een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen in Oostenrijk. Meer over fietsvakantie met e-bike.

Mountainbiken in Tirol

De langste samenhangende MTB-ronde van de Alpen, de Bike Trail Tirol, is 1.000 kilometer lang. Ook populair is de Ötztal Mountainbike Trail, die door het gehele dal van de Ötz voert en aansluit op de Inntal Radweg.

Gratis brochures

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!