Ga naar content

Wandelen in Alentejo

Op diverse plekken kan je mooi wandelen in de Alentejo. Cultuur en natuur gaan hierbij hand in hand.

Wandelvakantie Alentejo

Hoewel het binnenland mooie glooiende heuvels, olijf- en wijngaarden biedt, was het nooit de meest populaire streek om te wandelen in Portugal. Maar daar is verandering in gekomen met de aanleg van de Rota Vicentina, een langeafstandswandelroute langs de mooie, ongerepte kust en langs historische plaatsjes in het binnenland. Een ander pluspunt van wandelen in Alentejo is de rust die de Alentejo uitstraalt. Vooral het binnenland is een stuk minder druk dan de meer toeristische Algarve.

Mooiste wandelroutes Alentejo

Wat zijn de mooiste wandelgebieden in Alentejo? De bekendste route is de Rota Vicentina, maar er zijn uiteraard tal van andere mooie plekjes om te wandelen. Het met kurkeiken bezaaide glooiende binnenland voert je mee terug in de tijd. Hier vind je nog het authentieke Portugese leven en kom je helemaal tot bezinning.

Rota Vicentina

De woeste kust van de Alentejo is enorm populair onder wandelaars. De Rota Vicentina voert langs de hele kust, langs schitterende stranden en zandsteenkliffen. Rode vissersboten trotseren de bulderende golven van de Atlantische Oceaan. Wandelen langs deze 200 km lange kustlijn is verrassend veelzijdig. De Portugezen zijn hier enorm gastvrij en vriendelijk en de natuur afwisselend.

Marvao

Het oude vestingstadje Marvão vormt een goede uitvalsbasis om te wandelen in de Serra de São Mamede.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen