Ga naar content

Porto Santo

Mooiste plekken Madeira - Porto Santo is een klein eiland ten noorden van Madeira. Het behoort tot dezelfde eilandengroep en is bereikbaar per vliegtuig of veerboot. Omdat de afstand slechts 50 kilometer is, is de vliegafstand vanaf Madeira maar ca. 10 minuten en al varend ben je er in twee uurtjes. Een combinatiereis Madeira Porto Santo is dus een goede optie.

Mooiste plekken Porto Santo

Dit eiland wordt wel eens het best bewaarde geheim van Portugal genoemd en dat geeft ons reden genoeg om meer te weten te komen over dit eilandje. Het is nu nog een vrij onbekend eiland. Waarom op vakantie op Porto Santo; wat zijn de bezienswaardigheden en mooiste plekjes op Porto Santo?

1. Strand Porto Santo

De bekendste bezienswaardigheid van Porto Santo is het lange zandstrand dat het eiland rijk is. Het 9 kilometer lange strand is uniek in de regio: goudgeel zand strekt zich uit tot aan de Oceaan. Dit is de reden dat Porto Santo de bijnaam 'Gouden eiland' heeft. Daar waar Madeira vooral rotsige klifstranden heeft, kan je hier enkele dagen op een heerlijk lang strand zonnen of het water in gaan voor diverse sporten.

2. Pico de Facho

Het hoogste punt van Porto Santo, op 507 meter, is de Pico de Facho. Een zwarte kegel die het landschap van het eiland domineert.

3. Vila Baleira

Vila Baleira is de bekendste badplaats van Porto Santo. Het bevindt zich in het zuidoosten van het eiland.

Wat te doen op Porto Santo

Het eiland staat bekend om de gouden kustlijn waardoor het een geliefde zonbestemming is. Toch kun je er veel meer doen dan op je ligbedje genieten van de zon. Onderstaand een aantal leuke dingen om te doen:

  • Ga duiken op Porto Santo. De mooiste spots vind je in het zuiden, bijvoorbeeld bij het eilandje Cima. Ook het wrak van de Madeirense is een echte duikparel. Dit schip is in 2000 bewust te water gelaten om een rif te creëren. Het bruist hier van het zeeleven.
  • Er zijn diverse mooie hikes te maken door de bergen. Onderweg zal je genieten van vulkanische landschappen en panoramische vergezichten.
  • Fietsen is op Porto Santo een stuk relaxter dan op het ruige en bergachtige Madeira.
  • Watersporten zoals paddle boarden, golfsurfen, kitesurfen, bodyboarden of windsurfen.
  • Boottochtje op zoek naar dolfijnen en walvissen.
  • Golfen is een populaire activiteit op Porto Santo dankzij de enorme golfbaan op het eiland.

Vakantie op Porto Santo

TUIfly vluchten gaan naar Funchal in Madeira. Vervolgens kun je een vliegtuig of de veerboot pakken om op Porto Santo te komen. Daarna boek je een hotel naar keuze. Je kunt er ook voor kiezen om Porto Santo met een dagtour te bezoeken tijdens een vakantie op Madeira.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!