Ga naar content

Bijzonder overnachten Slovenië

Slovenië, een prachtig groen land met grillige bergtoppen, kraakheldere rivieren, mysterieuze grotten, blauwe meren en... unieke overnachtingen! Wie naar Slovenië gaat komt echt voor de natuur en daarom zetten we op deze pagina de leukste overnachtingen in de Sloveense natuur voor je op een rij.

Uniek logeren in Slovenië

Aan wat voor leuke slaapplekken kan je dan denken? Een nachtje in een berghut, slapen in een boomhut, op een boerderij of in een bijzonder hotel. Altijd omringd door de mooiste natuur. Bekijk onze favorieten!

1. Glamping

Als je fan bent van glamping kan je geluk niet op in Slovenië. Door het hele land staan onwijs gave glamping accommodaties. Je komt vooral veel kleine houten huisjes tegen maar soms ook een safaritent of ingerichte kleinere tent. Je vindt ze in alle gradaties van basic zonder stroom tot super de luxe met wellness.

Uniek overnachten in Slovenie
Glamping
© Booking.com
Deel op Pinterest

Bekijk onze selectie van de mooiste glampings in Slovenië.

2. Vakantieboerderij

Wie echt even tot rust wil komen, doet er goed aan eens te overnachten op het platteland, bij een Sloveense boer. Kijk mee hoe de boer(in) groenten en fruit oogst, dieren verzorgt of wijn maakt. Misschien mag je zelfs een handje helpen? Onderstaand enkele mooie Turistična Kmetija (vakantieboerderijen) in Slovenië.

3. Boomhut

Super gaaf! Een boomhutovernachting in de Sloveense natuur vergeet je vast nooit meer. Boomhutten vind je op verschillende plekken in Slovenië, bekijk deze eens:

  4. Vakantiehuis Slovenie

  Jij wil vakantie vieren in een vakantiehuisje in de natuur van Slovenië. Heel goed plan! Misschien zit er wat moois bij in onderstaande selectie?

  Vakantiehuisje Julische Alpen

  De Julische Alpen met Triglav Nationaal Park is dé trekpleister van het land. De natuur is hier op haar best. Met snelstromende blauwe rivieren, spiegelgladde meren en hoge bergtoppen. Goed idee om een nachtje in de Julische Alpen te plannen.

  Vakantiehuizen Kamnische Alpen

  De Kamnik-Savinja Alpen zijn minder bekend dan de Julische Alpen en dus ook minder druk. Goede reden om hier eens te overnachten!

  Overige vakantiewoningen
  Ook in andere regio's zijn fantastische vakantiehuizen te vinden waar je helemaal tot rust komt.

  5. Hotels in Slovenië

  Slapen in een hotel, maar wel met een unieke twist. Dat is prima mogelijk in Slovenië. Of je nou wil gaan voor een kleinschalig hostel of toch liever een luxe kasteelhotel! Bijzondere hotels genoeg in Slovenië.

   6. B&B Slovenië

   In een land als Slovenië, waar je lekker actief bezig bent, is het fijn om je dag te beginnen met een goed ontbijt. Slapen in een knusse Bed and Breakfast is dan heerlijk. Na een goede nachtrust genieten van lokale lekkernijen. Kijk eens rond bij Booking.com. Daar vind je bijzondere B&B's zoals bijvoorbeeld onderstaande.

   7. Berghut

   Tijdens een trektocht door de Sloveense Alpen kan je een nachtje doorbrengen in een echte berghut. Geen luxe onderkomen, wel een heel bijzondere en gezellige ervaring. Je slaapt hoog in de bergen, ver van de bewoonde wereld en geniet van de prachtige uitzichten op de bergtoppen. Met spectaculaire zonsondergangen en zonsopkomsten en een duizelingwekkende sterrenhemel. Wij sliepen bijvoorbeeld in de Triglavski Dom op de foto.

   Berghut Slovenië
   © Naturescanner
   Deel op Pinterest

   Je kan een overnachting in een berghut zelf regelen, dan is reserveren in het hoogseizoen wel aanbevolen. Een andere optie is om een bergreis te boeken bij onderstaande organisaties. Hierbij overnacht je in hutten, een super leuke ervaring.

   Wil je een trektocht maken door de Julische Alpen? Lees dan onze pagina over wandelen in Triglav NP.

   8. Campings in Slovenië

   We noemden eerder al de opties voor glamping in Slovenië, maar misschien vind je het wel veel leuker om met je eigen tent, camper, caravan, busje etc. naar Slovenië te reizen. Kijk dan eens bij de micro-campings van Campspace, waar je overnacht bij de locals. Je slaapt op unieke plekjes ver van de massa.

   9. Overnachting in Ljubljana

   De Sloveense hoofdstad is de ideale uitvalsbasis voor jouw reis. Neem zeker de tijd om de stad enkele dagen te verkennen en leer het knusse karakter van de stad kennen. Unieke overnachtingen genoeg!

   Bekijk ook onze tips voor mooie plekken in Slovenië.

   Veelgestelde vragen

   Afbeelding van Manou Kemna
   Geschreven door
   Manou Kemna
   Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!