Ga naar content

Wellness in Slowakije

Slowakije - Wil je genieten van een ontspannende vakantie, in het teken van wellness en gezondheid? Hierbij een tip voor een verrassend land, waar alle stress kan verdwijnen in een week tijd: wellness vakantie in Slowakije.

1.600 spa's

Nergens ter wereld vind je zoveel thermale bronnen op zulke kleine oppervlakte. In bijna ieder dorp zijn geneeskrachtige bronnen, waaromheen prachtige kuuroorden zijn gebouwd. In totaal zijn er wel 1.600 kuuroorden te vinden.

Wellness in Slowakije

Een wellness vakantie in Slowakije boeken? Voor wie echt rust wilt, zijn er de klassieke kuuroorden die in het teken staan van geneeskrachtige en minerale bronnen. Enkele wereldberoemde kuuroorden bevinden zich in Slowakije: Bojnice, Piestany, Rajecke Teplice en Trencianske Teplice. Daarnaast biedt het land tal van prachtige complexen met subtropische zwembaden voor kinderen en zwembaden voor volwassenen, dit alles gevoed met thermaal water.

Ligging thermale zwembaden Slowakije

Vooral de westelijke kant van Slowakije biedt vele thermale zwembaden en aquaparken. Maar hou je ook van natuur en cultuur, dan raden we zeker aan om ook het westen te bezoeken. Ideetje? Eerst een actieve week in de natuur, daarna een weekje ontspannen in de vele kuuroorden van Slowakije!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!