Ga naar content

Eriksberg

Blekinge - Op safari in Zweden, dat hou je vast niet voor mogelijk. Toch krijg je een beetje dat safarigevoel in dit wildreservaat met luxe hotel. Eriksberg Hotel & Nature Reserve biedt accommodaties in het hogere segment. Een gastronomisch diner en bezoek aan de spa kunnen niet ontbreken tijdens een verblijf.

In 2024 opent Eriksberg Safaripark de Ark van Noah in de natuur, een nieuw gebouw met 23 extra hotelkamers. Vanuit deze luxe accommodaties kan je door glazen vloeren en terrassen naar buiten kijken. Zo komen de wilde dieren wel heel erg dichtbij.

Op safari in Zweden

Je hoeft niet bij Eriksberg te overnachten om het natuurreservaat te bezoeken. Hier kan je een safari in Zweden ervaren; binnen het terrein leven edelherten, damherten, everzwijnen en wisenten. Ook het Paterdavidshert, dat aanvankelijk alleen voorkwam in China heeft hier een thuis gevonden. 

Eriksberg edelhert
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Te voet wandelen in het wildreservaat is niet toegestaan. Van half maart tot en met augustus kan je met je eigen auto een rondje rijden door het natuurreservaat. Tijdens het paarseizoen is het nog wel mogelijk om met een gids in een jeep door het park te rijden, maar niet op eigen houtje. 

In het reservaat zijn fotohokjes te huur, waar je een hele dag kunt doorbrengen om voorbijkomende herten of zwijnen te fotograferen. Er wordt in Eriksberg ook gejaagd om de wildstand op peil te houden en wie vlees eet, kan in het restaurant wild eten.  

Natuur in Eriksberg

De natuur in het reservaat is heel mooi, met veel hoogteverschillen, rots- en waterpartijen.

Waterlelies Eriksberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

In een van de meren komt de beschermde rode waterlelie nog massaal voor. De beste periode om deze te zien is de zomer. 

Overnachten in Eriksberg

Binnen het natuurpark kan je overnachten in verschillende types kamers en woningen. De hotelkamers zijn prijzig, maar je krijgt er ook wat voor terug. 

Hotel Eriksberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Verspreid over het reservaat liggen nog andere vakantiehuizen. Het ene duurder en luxer dan het andere. Heel leuk is het duurzame huis op palen, met een glazen vloer in de woonkamer. Je ziet de reeën en herten onder je doorlopen en je geniet van een schitterend zicht op het meer. 

Duurzame vakantiewoning
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Er wordt op het moment van schrijven een ultramodern duurzaam hotel bijgebouwd, de 'Ark van Noah'. Bezoekers krijgen het gevoel aan boord te stappen van een schip midden tussen de dieren. De glazen vloer in de kamers doet de grens tussen binnen en buiten vervagen en zorgt ervoor dat je bijzonder uitzicht hebt op de dieren. Dit hotel zal in het voorjaar van 2024 openen.

Wat we ook tof vonden, was het authentieke huisje, waar je het leven ervaart zoals het vroeger was.  Slapen in een oud houten bed en koken op een oud fornuis zoals de boeren dit tientallen jaren geleden deden. Je ziet wel eens vaker zo'n huisjes in openluchtmusea, maar het was voor het eerst dat ik een vakantiehuis in deze oorspronkelijke stijl zag. 

Authentieke boerderij
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wandelen rond Eriksberg

Rondom Eriksberg liggen verschillende wandelpaden. Wij liepen een stuk van vier kilometer langs de kust, en weer terug. Dat kan nu nog niet anders. Het is nog niet mogelijk om helemaal rond Eriksberg te wandelen, maar daar komt binnenkort verandering in. 

De langste hangbrug van Zweden wordt hier gebouwd en doordat de schiereilanden en eilanden hierdoor met elkaar verbonden worden, kan je dus binnenkort helemaal om Eriksberg heen hiken. Wanneer je langs de kust loopt, maak je kans op het spotten van zeearenden of meerdere van de andere 200 vogelsoorten die er voorkomen. 

Route rond Eriksberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Meer weten over de regio? Bekijk dan onze tips voor alle mooiste plekken in Blekinge of check de officiële site van het Toeristenbureau Blekinge. Hier vind je de officiële website van Eriksberg.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!