Ga naar content

Isaberg Mountain Resort

Småland - Isaberg ligt op een heuvel in de provincie Smaland - in het gelijknamige Isaberg Naturreservat. Bijna aangesloten ligt Ettö Natuurreservaat, een Natura2000 beschermd gebied. Ook in het aangrenzende meer liggen enkele eilanden met mooie natuur.

Het park

Isaberg Mountain Resort is een fantastische vakantiebestemming voor wie graag actief wil zijn. De "Berg van Zuid-Zweden", zoals het vakantiepark ook wordt genoemd, staat bij locals en Denen bekend als een van de zuidelijkste skigebieden van Scandinavië, maar voor Nederlanders is het vooral een super gave bestemming met zomeractiviteiten. Het is een uitgebreid resort, maar voelt toch kleinschalig aan. Dankzij de ligging tussen natuurgebieden is het zeker ook voor de natuurliefhebber een prachtige plek voor een vakantie.

Isaberg Mountain
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het park biedt ca. 70 vakantiehuizen (individuele en groepsaccommodaties) en kampeerplaatsen voor tent, caravan en camper. De meeste huisjes zijn voorzien van alle faciliteiten, zoals badkamer en uitgeruste keuken. Maar in Restaurang Höganloft kan je ook terecht voor heerlijke gerechten. Bij de receptie en in het sportcentrum van Isaberg vind je informatie en verhuur van fietsen. 

Activiteiten Isaberg

Isaberg is een paradijs voor sporters en actievelingen, en er is voldoende natuur om ook te genieten van rust en stilte. Vooral gezinnen met kinderen weten hun weg te vinden naar dit vakantiepark. Wat is er dan te doen in Isaberg? Waarom is dit een topbestemming voor jouw vakantie in Zweden?

Terugblik op onze vakantie in Isaberg

Mountainbiken, rodelen en wandelen; Isaberg is de geschikte bestemming in Smaland voor avontuurlijke gezinnen.

1. Mountainbiken

Het vakantiepark geniet grote bekendheid om haar gevarieerd aanbod aan MTB-trails. Alleen het oefenparcours al is bijzonder; het is een van de grootste en beste van heel Zweden. Er zijn tracks in verschillende niveaus, met diverse kleurmarkeringen. Neem de fiets mee op de stoeltjeslift en race downhill de berg af. Of verken de prachtig aangelegde routes rond het meer. Wij fietsten met het gezin een groene trail, de White Duck.

Mountainbiken in Isaberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Dit was een relatief gemakkelijke route, door de bossen en langs het meer. Daarna hebben we nog de "Pink Lady trail" gereden. Deze 8 km lange blauwe route was een stuk pittiger, met steile hellingen en afdalingen, boomwortels en keien. En dan te bedenken dat dit nog lang niet de moeilijkste route was! Er zijn ook super steile, bloedstollende trails voor de getrainde avonturier.

2. Watersport

Het park ligt bij een meer. Op het water van het Algutstorpasjön kan je kanoën, kajakken, suppen of een sprong wagen van de Jumptower. Roei naar het eiland Värö, een klein natuurreservaat in het meer en maak gebruik van de grillplaats. Isaberg beschikt ook over een strand met springplank. En voor hondeneigenaren is er een apart hondenstrand aanwezig. 's Avonds is het heerlijk vertoeven bij een vuurtje op de natuurbadplaats.

Isaberg strand
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een rivier verbindt het meer met de zee en er is de mogelijkheid om te kajakken vanaf de zee naar Isaberg. Het resort kan transport en dergelijke regelen. 

3. Rodelbaan

Sinds enkele jaren heeft Isaberg een hele gave rodelbaan. Stijg 500 meter om vervolgens 1.000 meter naar beneden te denderen. Durf jij het aan zonder remmen? Wij vonden het zo leuk dat we drie keer na elkaar de berg af zijn gegaan. Een soort van rollercoaster, maar dan in de natuur! 

Rodelen bij Isaberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Tree Top Adventure Klimbos

Hoewel Isaberg vooral befaamd is voor haar MTB-parcours, is ook het klimpark te gek! Er zijn ook hier weer routes in diverse kleuren voor verschillende doelgroepen. Terwijl de kleinste kinderen een groene route proberen, kunnen tieners en ouders op grote hoogte klimmen.

Wat zo leuk is aan het Tree Top Adventure klimbos van Isaberg is dat er tal van grappige elementen in verwerkt zijn, zoals stoelen waar je over heen moet stappen en een trap op grote hoogte waar je over heen loopt. 

Klimpark Isaberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Naast het klimbos is nog een grote speeltuin aanwezig, met springkussen en andere toestellen.

5. Hindernissenparcours

Vind je het niet erg om vies te worden, check dan de Hinderbanan. Klim en klauter als een militair over 16 hindernissen, uitgezet op een parcours van 1,1 km.

6. Minigolf en golf

Op het terrein van Isaberg bevindt zich een mooi minigolf terrein. Even verderop, bij het Ettö natuurgebied, kan je ook golfen op een fraai aangelegd golfparcours. 

Golfterrein bij Isaberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

7. Wandelroutes bij Isaberg

Met de stoeltjeslift kan je naar de top van de berg. Maar je hoeft niet naar boven om mooi te kunnen wandelen bij Isaberg. Bij de receptie ligt een opvouwbaar kaartje met wandelroutes in de omgeving. Er staan routes op van 1,5 km tot 21 km. Ook de Gislavedsleden, een langeafstandsroute van 100 km, komt langs Isaberg. Zelf heb ik de Bjärsvedsleden gelopen een 12,5 km lang pad met 280 hoogtemeters. 

Wandelen bij Isaberg
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Rondreis langs Isaberg

Tip! Wil je niet de hele vakantie op één vaste verblijfplaats zijn, boek dan een rondreis langs verschillende accommodaties! Op onze site vind je nog veel meer leuke tips over Smaland en Zweden.

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Visit Sweden en Visit Smaland.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!