Ga naar content

Floriade 2022

Floriade is de internationale wereldtuinbouwtentoonstelling die plaatsvindt in Almere. Het is de zevende keer dat de tentoonstelling in Nederland wordt gehouden, dit gebeurt slechts 1 keer om de 10 jaar. Wij mochten 2 gratis tickets weggeven voor Floriade en dat zijn Twan en Stiene. Zij hebben via Instagram een bericht van ons ontvangen.

Growing Green Cities

De Floriade Expo van 2022 staat in het teken van groene steden. Met een snel groeiende wereldbevolking is dit een thema dat actueler is dan ooit; in 2050 zal naar verwachting 68% van de mensen in een stad wonen. De wereldtentoonstelling is opgedeeld uit verschillende districten met ieder een eigen thema. Na de expo zal het terrein een groene woonwijk worden. Hiervoor bestaat een goed uitgekiend bestemmingsplan.

Floriade 2022 Almere
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

Greening the City

Over ca. 28 jaar woont ruim twee derde van de wereldbevolking in de stad, op slechts 2% van het totale oppervlak van de aarde. Floriade Expo 2022 stelt oplossingen voor om steden groener, gezonder en aangenamer te maken. Het is belangrijker dan ooit om hier nu in te investeren! 

Meer groen in je tuin
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

1. Voedselbos

In het voedselbos op Utopia Island leert een gids je alles over deze eeuwenoude vorm van landbouw en jouw relatie tot de natuur. Voedselbossen gaan klimaatsverandering tegen, maken landbouw veerkrachtiger tegen extreme klimaatfenomenen en zijn belangrijk bij het herstel van biodiversiteit. De rondleiding met een gids duurt een uur en vangt aan om 11u00, 13u00 of 15u00.

Voedselbos Floriade
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

2. Drones en robots in de kas

In het Green House maak je kennis met de glastuinbouw. Ontdek de hele ontwikkeling van zaden en stekjes tot groenten, fruit of planten. In het Technical Innovation Centre zie je hoe men moderne technieken als robots en drones inzet om bloemen, planten, groenten en fruit duurzamer te telen. 

Technologie in de kas
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

3. Zelfgroeiende meubels

In plaats van houtkap de natuur inzetten om nieuwe meubels te laten groeien: in het Growing Pavillion maak je kennis met bio-based bouwen. Had jij al eens gehoord van zelfgroeiende meubels? Deze kun je gewoon maken van zwammen of paprikastelen! Stel je voor dat je in de toekomst geen meubels meer timmert, maar laat groeien met behulp van de natuur, dat zou toch te gek zijn? Ontdek ruim 100 natuurlijke materialen om in te zetten.

Growing Pavillion Floriade
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

Verdiep je in een natuurvriendelijk toekomstbeeld, waarbij men met de kabelbaan naar het werk gaat, bruggen milieuvriendelijk zijn en we eiwitten uit de grond plukken.

4. Kunst

Kunstenaar Florentijn Hofman maakte het kunstwerk Beehold als statement over de verhouding tussen mens en natuur. Deze is flink verstoord: de volgende generaties hebben een onzekere toekomst en onze connectie met de
natuur is in disbalans. Ook al zijn bijen kleine wezens, ze zijn onmisbaar. Toch verdwijnen er steeds meer bijensoorten en lopen de aantallen terug. Voor Hofman is de bij het symbool van onze connectie met en afhankelijkheid van de natuur, en alles wat met klimaatverandering op het spel staat. 

Beehold kunst op Floriade
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

5. Plant based restaurant van Food Forum

Het Food Forum is de plek, waar je op een interactieve manier nieuwe en spannende innovaties vindt met betrekking tot de voedselindustrie. Sharon Miranda, auteur van het kookboek Colourful Food, is een voorstander van lokale en seizoensgebonden producten op de menukaart. Ze gebruikt bijvoorbeeld veldbonen als vleesvervanger en weet hoe je knolselderij als spek kan laat smaken!

Food Forum Floriade
© Naturescanner Jordan
Deel op Pinterest

Meer info over de Expo vind je op Floriade.com

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!