Ga naar content

Fietsen in Midden-Amerika

Een vakantie in Midden-Amerika biedt tal van mogelijkheden. Het continent biedt een afwisselende natuur, veel cultuur en activiteiten naar ieders wensen. Ook actieve reizigers kunnen hun hart ophalen op een van de eilanden in het Caribisch gebied, of in de prachtige bestemmingen op de landstrook tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Mooiste gebieden om te fietsen

Wat zijn leuke fietsbestemmingen in Midden-Amerika? Alles hangt een beetje af van de uitdaging die je zoekt. Wil je mountainbiken of vulkanen beklimmen, dan is een land als Costa Rica wat voor jou. Wil je fietsen en stranden combineren, denk dan aan een van de idyllische eilanden in de Caribische Zee. Naturescanner geeft je tips voor mooie landen om te fietsen in Centraal-Amerika.

1. Cycle Cuba

De leukste bestemming om te fietsen in Midden-Amerika is zonder twijfel Cuba! Verken de onbekende natuurgebieden of fiets langs oldtimers en kleurrijke huizen door een van de koloniale steden.
Lees meer over fietsen op Cuba.

2. Cycle Costa Rica

Op zoek naar een leuke uitdaging? Verken dan per fiets de ongebaande paden van Costa Rica. Stijgende en dalende zandwegen voeren je dwars door de nevelwouden en regenwouden van het land. Uiteindelijk kom je aan bij een actieve vulkaan en rust je uit in een warmwaterbron. Lees meer over fietsen in Costa Rica.

3. Cycle Mexico

Hoewel Mexico niet zo vaak vernoemd wordt als fietsbestemming in Centraal-Amerika, is het een bijzonder veelzijdig fietsland. Fiets langs eeuwenoude Mayapiramides en tempels, kleurrijke dorpjes, idyllische stranden en wissel het fietsen af met een verkoelende duik in de Caribische Zee. Lees meer over fietsen in Mexico.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!