Ga naar content

Walvissen in Mexico

Het zien van walvissen in Mexico is een unieke beleving. Er zijn vele plaatsen in de wereld waar je aan whale watching kunt doen, lees ook meer over walvissafari's.

Walvissafari Mexico

Jaarlijks in de herfst migreren de grijze walvissen van de Beringzee naar de Sea of Cortez om hun jongen te baren en brengen de winter door in de warme wateren bij de evenaar. Deze grey whales maken de grootste migratie van alle zoogdieren en leggen meer dan 9.000 km af.

De beste plek om de walvissen in Mexico te observeren is Magdalena Bay bij de kust van Los Cabos. Verscheidene touroperators ter plaatse bieden excursies aan. Er gelden strikte richtlijnen en de schepen mogen enkel zeilen binnen afgebakende gebieden.

Lees meer over natuur in Mexico en Baja California.

1. Walvissen spotten Baja California

Los Cabos bevindt zich op het uiterste puntje van het schiereiland dat zich uitstrekt aan de westkant van Mexico. De stad is erg druk in januari, maar die drukte onthoudt walvissen er niet van om langs te zwemmen. Van januari tot maart trekken de walvissen van de koude noordelijke wateren naar zuidelijkere gebieden. Vanaf Los Cabos worden veel walvissafari's georganiseerd. Aanrader: met een bootje naar Ojo de Liebre, te huren in Guerrero Negro.
Wil je zelf op walvissafari in Mexico, boek dan één van de honderden accommodaties in Baja California op Booking.com.

2. Walvisgidsen Mexico

Voor wie naar Baja California reist om walvissen te zien, hebben wij Field Guides, met interessante informatie over de verschillende zeezoogdieren die er voorkomen. De geplastificeerde kaarten zijn bestand tegen vocht en kunnen dus mee op elke whale watching tour. Je ziet tekeningen van walvissen en dolfijnen, hun staart (zodat je makkelijk kan identificeren welke walvis je ziet) en hun benaming in het Engels, Spaans en Latijns. Daarnaast wordt er per soort weergegeven in welke maanden ze het meeste voorkomen. Bekijk en bestel de Natuurgids Walvissen in Baja California.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!