Ga naar content

wAARDEvol reizen

Ben jij als reiziger op zoek naar authentieke en duurzame ervaringen die een verschil maken? Jordanië biedt diverse culturele ervaringen, waar sociale ondernemingen bij betrokken worden.

1. Vrouwenprojecten Amman

In Amman zijn enkele waardevolle projecten voor vrouwen. 

Vrouwen Coöperatie van Iraq Al-Amir

Iraq Al-Amir werd in 1993 opgericht door de Noor Al-Hussein Foundation (NHF) . De historische site bevindt zich ten westen van de Jordaanse hoofdstad. De vondsten hier dateren uit de Hellenistische periode. Daarnaast zijn er in de regio verscheidene bronnen, die de vallei hebben veranderd in een groene oase en een belangrijke toeristische attractie.

De Iraq Al-Amir Women Cooperative Society heeft trainingsprojecten in diverse ambachten verzorgd voor meer dan (150) vrouwen uit alle dorpen van Wadi Seer. Het hele project wordt beheerd en gerund door vrouwen.

Het Handicrafts Village werd opgericht in 2001 en heeft als doel om het cultureel en natuurhistorisch erfgoed te behouden. Het is belangrijk in de ontwikkeling van lokale vrouwen en meisjes, en geeft hen een betere kans om werk te vinden en bij te dragen aan de samenleving.

Syrisch Jasmijnhuis

Veel vrouwen die uit Syrië komen, zijn zonder man gevlucht. Als weduwe of omdat ze hun man moesten hun achterlaten. Ze kwamen in Jordanië aan als enige kostwinners voor hun gezin. Het Syrisch Jasmijnhuis biedt werk aan 70 vrouwen, waarvan het merendeel Syrisch is, maar de groep helpt ook Iraakse en Palestijnse vluchtelingen. Ze hebben meer dan 1000 vrouwen opgeleid tot specifieke handvaardigheden of ambachten.

Het adres is Al-Baouneyah St., Amman, Jordanië.

Bron: JTB Meaningful Travel.

2. Natuurprojecten Jordanië

Ook voor de natuur worden inspanningen geleverd in Jordanië.

Bomen planten in Azraq Wetland Reserve

Ter gelegenheid van Earth Day heeft Royal Jordanian Airlines, in samenwerking met de Royal Society for the Conservation of Nature, 1.000 bomen geplant in het Azraq Wetland Reserve als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie. De airline levert middels milieuvriendelijke acties inspanningen om hun CO2 uitstoot te compenseren en de natuur te behouden.

Natuurprojecten in Jordanië
© Royal Jordanian
Deel op Pinterest

Daardoor is het Azraq Wetland Reserve nu 1.000 bomen rijker. En dat is mooi, want het reservaat is een van de belangrijkste natuurreservaten in Jordanië. Het gebied herbergt een rijke diversiteit aan planten en dieren en speelt een belangrijke rol bij het beschermen van natuurlijke hulpbronnen.

3. Compenseer je vluchten

Vliegen is niet goed voor het klimaat. In samenwerking met onze partner Regreener willen wij mensen die toch vliegen aanmoedigen om hun uitstoot te compenseren door groene impact te realiseren.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!