Ga naar content

Paardrijden in Jordanie

Ontdek de natuur in Jordanië op een bijzondere manier: ga paardrijden in het landschap van "Lawrence of Arabia".

Paardrijden in Jordanië

Het landschap van Jordanië biedt een grote verscheidenheid, van indrukwekkende woestijnen tot prachtige bergen en natuurparken. Met name de wondermooie woestijn van Wadi Rum is uitstekend te paard te verkennen. Tijdens een paardrijvakantie rijd je langs eindeloze zandvlaktes en bijzondere rotsformaties in de kleurrijke woestijn.

Paardrijvakanties in Jordanië

Wanneer je een groepsreis bij Sawadee boekt naar Jordanië kun je individueel een excursie bijboeken. Vanaf een paardenrug ziet de omgeving er heel anders uit. Je maakt een tocht in de buurt van Petra waar je mooi uitzicht hebt over Wadi Araba en Taybet. Wanneer je van paarden houdt een echte aanrader. De paardrijexcursies zijn er voor beginners en gevorderden. De duur van de rit en de activiteiten tijdens de rit zijn verschillend. Een Arabisch paard is temperamentvol. Heb je niet voldoende ervaring? Kies dan voor een beginnersexcursie!

1. Paardrijden in Petra

Tijdens deze 5-daagse ruitertocht verken je Petra te paard. Weg van de gebaande paden rijd je onder begeleiding van een gids. Deze haalt je op bij je hotel en brengt je naar Petra. Zodra je gewend bent aan je paard begint de avontuurlijke tocht. Eerst rijd je door de Siq, een rode kloof die de toegang vormt tot de oude stad. Uiteraard mag een bezoek aan de historische schatten niet ontbreken. Na een bezoek aan de hoogtepunten, rijd je verder tot diep in het gebied.

2. Kamelentocht in Jordanië

Een leuk alternatief voor een paardrijvakantie is een tocht op een kameel in de woestijn van Jordanië. Zo kan je bijvoorbeeld een verblijf in de Wadi Rum woestijn verlengen met een kamelentocht. Beleef het rustgevende gevoel van de zachte bries terwijl je heen en weer wiegt langs de rode grillige rotswanden. Let wel op of de aanbieder de kamelen goed verzorgt.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!