Ga naar content

Down Under

Oceanië - Twee landen met enorme verschillen in landschap, cultuur en dieren. Maar allebei bestemmingen die behoren tot de mooiste plekken op aarde. Maak een onvergetelijke wereldreis Down Under en ontdek het beste van twee werelden.

Australië en Nieuw-Zeeland in één reis

Heb jij altijd al een persoonlijke samengestelde wereldreis willen maken? Dan is Australië zeker een land dat je niet mag overslaan. De natuur van Australië is gevarieerd en je komt hier natuurverschijnselen tegen die je nergens anders ter wereld ziet. Maar welke plaatsen moet je echt gezien hebben tijdens een reis Down Under? In dit artikel geven wij jou in samenwerking met TravelEssence een aantal redenen waarom een reis naar Australië op jouw bucketlist zou moeten staan.

Wat is er te bewonderen in Australië?

Australië wordt ook genoemd als Down Under, omdat het land bijna het meest zuidelijke land op aarde is. Door de grootte van het eiland is het vrijwel onmogelijk om de mooiste plekken in één reis te ontdekken. Het is daarom goed om je te verdiepen welke gebieden een must see zijn voor jou. Weet je niet welke parels je absoluut niet kunt missen? Laat je dan adviseren door gespecialiseerde reisadviseurs.

- Great Barrier Reef
Een van de mooiste plekken Down Under is de Great Barrier Reef. Het is één van de grootste riffen ter wereld en je vindt hier de meeste bijzondere zeedieren en koraalsoorten. In het gebied kun je zowel duiken als snorkelen. Maar er is zoveel meer. Naast het indrukwekkende zeeleven staat Australië uiteraard ook bekend om het leven op het land.

Uluru
Deel op Pinterest

- Witte stranden en de Outback
Op Whiteheaven Beach, vind je een indrukwekkend wit strand. In de Outback ontdek je de verschillende soorten landschappen en klimaten en kom je de originele inwoners van Australië. En dan de kangoeroe, het nationale dier dat je niet kunt vergeten tijdens je droomreis naar Australië. Wees niet bang dat je hem zult missen, de kangoeroe spot je namelijk in het gehele land. 

Whiteheaven Beach
Deel op Pinterest

Combineer met Nieuw-Zeeland

Maak je reis compleet. Combineer Australië met Nieuw-Zeeland om de ultieme wereldreis te beleven. Een reis als deze maak je niet vaak. Op de prachtige eilanden staan veel diersoorten, prachtige berglandschappen, idyllische stranden en regenwouden op het programma. Ontmoet daarnaast de Maori, de oudste bewoners van Nieuw-Zeeland. Reisfanaten omschrijven het land als mooiste land ter wereld, zeker een bezoek waard dus! 

Strand Nieuw-Zeeland
Deel op Pinterest

De wereldreis van je leven

De lange reis van ruim 24 uur zul je al snel vergeten als je de pracht en praal van Australië ontdekt. Door je reis naar eigen wens samen te stellen, heb je een eigen unieke droomreis. Door samen met een reisadviseur je wensen te bespreken kom je tot een reisplan die je wensen vervuld. Ongeacht hoe lang je gaat, een reis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland zul je ongetwijfeld herinneringen voor het leven geven. Het zal de reis van je leven worden.

Deze tekst werd geschreven in samenwerking met Travelessence, aanbieder van reizen op maat Down Under.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!