Ga naar content

Milford Track

Wandelen in Nieuw-Zeeland - Op zoek naar een bijzondere meerdaagse trektocht in Nieuw-Zeeland? Dan is deze trektocht een absolute aanrader!

Beroemde wandeling op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

De Milford Track is een trekking in Nieuw-Zeeland, in het zuidelijke deel van het Zuidereiland. Er zijn veel bekende trektochten in Nieuw-Zeeland; voor een volledig overzicht raden we aan om een goede wandelgids aan te schaffen bij De Zwerver. Net als andere mooie trektochten in Nieuw-Zeeland, zoals de Routeburn Track, de Kepler Track, de Hollyford Track, de Abel Tasman Coastal Track, de Queen Charlotte Track en de Tongariro Crossing, is dit een bijzondere manier om de natuur in Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Milford Track hike

De Milford Track is een van de bekendste wandelroutes / wandelreizen ter wereld, vanwege de fenomenale natuur in dit zuidelijke deel van Nieuw-Zeeland. De wandelroute strekt zich uit in het Fiordland nationaal park en de Milford Sound, volgens velen de mooiste natuur op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De kwetsbare natuur zorgt voor slechte regulering: slechts een beperkt aantal deelnemers wordt toegestaan. De route kan gelopen worden van 28 oktober tot 28 april.

Milford Track wandelen

De Milford Track is 54 kilometer lang. Vertrekpunt is Te Anau, eindpunt is Sandfly Point, nabij het natuurfenomeen Milford Sound. Vanaf Te Anau vaar je met een boot naar Glade Wharf. Daarvandaan vertrekt een van de mooiste wandelingen ter wereld. Tijdens deze meerdaagse wandeling in Nieuw-Zeeland kom je door de mooiste landschappen van het Zuidereiland: de mooie Clinton en Arther vallei, de Mackinnon Pass (met adembenemend zicht op 1073 meter hoogte). Een van de hoogtepunten van de Milford Track zijn de Sutherland Falls, of "Te Tautea" (witte draad). Dit is de derde hoogste waterval ter wereld, met een hoogte van 580 meter. Om de Sutherland Falls te kunnen bewonderen moet je op de derde dag een extra wandeling maken van ongeveer anderhalf uur heen en terug. Overnachtingen vinden plaats in de Clinton hut, de Mintaro hut en de Dumpling hut. Deze hebben een basis uitrusting, bestaande uit stapelbedden, gaskookstel en koud stromend water. 

Moeilijkheidsgraad Milford Track

De wandeling is sommige plekken moeilijk tot zeer pittig. De wandelpaden zijn niet altijd egaal en er liggen veel rotsen. Op de hogere wandelpaden komt het wel eens voor dat er nog sneeuw ligt. Verder kunnen de weersomstandigheden soms zeer slecht zijn, met hevige regen en wind. Op sommige plaatsen kan het dan voorkomen dat je een rivier met water tot 1 meter hoogte door moet waden.

Realiseer je dus goed waar je aan begint als je de Milford Track reserveert. Beloning daarvoor is echter een ongekend mooie natuur. Reken op 1 korte dag van ongeveer 2 uur wandelen en 3 dagen met wandelingen van ongeveer 6 uur. Zorg zeker voor goede wandelschoenen en kleding, die makkelijk aan te passen is aan alle weersomstandigheden.

Milford Track reserveren

De Milford Track dien je van tevoren te boeken. Het is een van de populairste wandelreizen wereldwijd en als men teveel wandelaars toelaat gaat de natuur hieronder lijden. Men laat momenteel nog slechts een 40-tal mensen toe per dag. Wij raden aan om de Milford Track via een betrouwbare reisorganisatie te reserveren. Riksja Nieuw-Zeeland biedt de wandelreis aan als bouwsteen. Je overnacht in een hostel nabij het vertrekpunt van de Milford Track. De volgende drie nachten slaap je in berghutten, die zij voor jou reserveren. Bekijk hieronder meer tips voor het boeken van de Milford Track.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!