Ga naar content

Watervallen in Nieuw-Zeeland

Iedereen is het erover eens: de natuur in Nieuw-Zeeland is fenomenaal. Prachtige gebieden betoveren menig natuurreiziger die het land bezoekt. Hou je van watervallen, dan is het ook wel aardig om van tevoren even te weten waar zich de mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland bevinden.

Mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

Verspreid over Nieuw-Zeeland vind je ze in alle soorten en maten, van kleine tot torenhoge watervallen. Van ruige watervallen zoals de Huka Falls tot hoge en imponerende watergordijnen. Een overzicht van de meest bijzondere watervallen in Nieuw-Zeeland:

1. Watervallen Noordereiland

Wat zijn de mooiste watervallen op het Noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland? Onze tips:

- Mount Damper Falls: 74 meter hoge waterval in Taranaki op het Noordereiland. Deze waterval ligt ver van de gebaande paden. Het is een van de hoogste watervallen van dit eiland en bevindt zich in een adembenemend landschap van regenwoud en witte kliffen.
- Wairere Falls: 153 meter hoge watervallen bij de Bay of Plenty op het Noordereiland. Vanaf de Waikato Plains heb je zicht op dit schitterend natuurschoon.
- Bridal Veil Falls: een wandelroute op de weg tussen Hamilton en Raglan op het Noordereiland voert naar deze bijzonder mooie watervallen bij Waikato.
- Huka Falls: een zeer brede, maar kleine waterval, die vooral bijzonder is door het volume en de kracht die achter het water zit, en door de prachtige turquoise kleur van het water. Bij de Waikato Rivier (Taupo) op het Noordereiland.
- Marokopa Falls: ook bij Waikato. Een brede, rechthoekig gevormde waterval, gehuld in mist. Nabij de Waitomo Glimwormen grotten.

2. Watervallen Zuidereiland

Wat zijn de mooiste watervallen op het Zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland? Onze tips:

- Humboldt Falls: een gigantisch hoge waterval van maar liefst 275 meter hoogte! Het is een van de best bewaard gebleven geheimen van het Fiordland. Je kan deze waterval zien als je de Hollyford Track loopt of zelf een omweg rijdt op je weg naar de Milford Sound.
- Stirling Falls: diep in de Milford Sound kan je vanaf een cruise of boot deze prachtige 155 meter hoge waterval zien. Het ligt tussen de bekende Elephant en Lion bergen.
- Bowen Falls: ook in de Milford Sound, ligt deze 161 meter hoge Bowen waterval. Vanaf de Milford Sound cruises geniet je van een prachtig zicht.
- Devil's Punchbowl Falls
: zeker een van de mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. De 131 meter hoge waterval bevindt zich in de Southern Alps. Het is de voornaamste bezienswaardigheid van het Arthur's Pass National Park.

Sutherland Falls

De derde hoogste watervallen ter wereld bevinden zich in het Fiordland National Park op het zuidereiland in Nieuw-Zeeland. De Sutherland Falls, door de Maori ook de Witte draad genoemd, vallen in drie stappen naar beneden, over een hoogte van 580 meter. Wil je deze hoogste waterval van Nieuw-Zeeland zelf zien, dan zal je best wat inspanning moeten leveren. De waterval is namelijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Milford Track, een 54 km lange wandelroute in het zuidwesten van het zuidereiland. Deze wordt als meerdaagse wandelreis aangeboden. Op de derde dag van de wandelreis is er de mogelijkheid om tot bij de voet van de Sutherland Falls te wandelen. Lees meer over de Milford Track.

Zelf op vakantie in Nieuw-Zeeland? Dan wijzen we je graag op deze handige veldgidsen Nieuw-Zeeland, nu verkrijgbaar in onze online shop: deze uitvouwbare kaarten neem je overal makkelijk mee naar toe!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!