Ga naar content
Hoogtepunten Sauerland
 • Voorbeeld 10-daagse roadtrip, zelf aan te passen
 • Individuele reis met eigen auto
 • Wildlife in het Arnsberger Wald
 • Willingen, Kahler Asten en Winterberg
 • Diemelsee, Edersee en Biggesee
 • Kasteel Waldeck, Kassel en de Attagrot
Boek deze reis

Rondreis Sauerland

Zeg je het Sauerland, dan zeg je prachtige natuur. Met groene heuvels, grote (stuw)meren, rotsformaties, druipsteengrotten en fraaie kastelen is dit gebied zeker de moeite waard voor een mooie rondreis. En dat op slechts enkele uren rijden vanaf Nederland. 

Roadtrip Sauerland

Naturescanner komt regelmatig in dit gebied en daarom hebben we een mooie rondreis met je eigen auto samengesteld met alle highlights van het Sauerland. Je boekt deze reis eenvoudig via onze partner Airtrotter. Bekijk alvast de instructies. Het leuke van deze reisplanner, is dat je de voorbeeldreis nog geheel aan kunt passen naar je eigen wensen. Wil je ergens langer of korter blijven of kies je liever een ander hotel? Dat kan allemaal!

Deel op Pinterest

Het programma van de roadtrip Sauerland ziet er zo uit:

Dag 1 en 2: Arnsberger Wald

Je rijdt naar Arnsberg, waar je twee nachten verblijft. Het historische stadje heeft mooi bewaard gebleven vakwerkhuizen en een oude markt met klokkentoren en stadskapel. Vlakbij ligt het Arnsberger Wald, een bosgebied met beekjes en ook heel veel wildlife! Dit gebied nodigt zeker uit tot een mooie wandeling, en wie weet kom je nog een edelhert of sikahert tegen.

Waldroute Sauerland
Deel op Pinterest

Dag 3, 4 en 5: Willingen

Willingen is een charmant plaatsje met vakwerkhuizen en leuke straatjes, van waaruit je van alles kunt ondernemen. Er is zoveel te doen, dat we in de voorbeeldreis drie nachten hebben gepland. Maar natuurlijk kun je langer of korter blijven, je past dit zelf eenvoudig aan in de reisplanner.

Bruchhaus
Deel op Pinterest

We geven je enkele suggesties:

 • De kabelbaan naar de Ettelsberg. Maak een wandeling rondom de top of weer naar beneden.
 • De Diemelsee, een mooi stuwmeer omgeven door heuvels
 • De Bruchhauser Steine, vier rotsen vanwaar je prachtig uitzicht hebt over het Rothaargebergte
 • Winterberg, bekend als skidorp in de winter, met fantastische wandelopties
 • De Kahler Asten met een uitzichtoren en heidegebied op de top

Dag 6, 7 en 8: Edersee en Kasteel Waldeck

Je reist vervolgens af naar Waldeck met het gelijknamige kasteel. Het slot is te bezoeken en er ligt een restaurant bij, met een geweldig uitzicht over de Edersee. In het Nationaal Park Kellerward-Edersee lopen tal van wandelroutes.

Edersee
Deel op Pinterest

Tip: vanuit Waldeck is het slechts een half uur rijden naar Kassel. Deze sprookjesachtige stad met kastelen en mooie parken is zeker een bezoekje waard.

Dag 9 en 10:

Vanuit Waldeck rij je een stuk terug naar het westen, maar maakt nog een tussenstop in Attendorn. Een rondreis Sauerland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Biggesee, dat makkelijk vanuit hier te bereiken is. Geniet op en om het water en de omliggende natuur. Of maak een mooie rondrit langs de uitlopers van het meer. 

In het stadje ligt ook een van de mooiste druipsteengrotten van het Sauerland: de Attagrot, die zeker een bezoekje waard is.

Biggesee
Deel op Pinterest

Ziet deze roadtrip er voor jou aantrekkelijk uit? Bekijk de voorbeeldreis dan in de reisplanner en pas het geheel aan naar jouw eigen wensen. Bekijk ook eens de bezienswaardigheden en excursies, die je vooraf eenvoudig kunt boeken in de planner.

Boek deze reis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!