Ga naar content

Reisaccessoires

Inleiding - Soms zijn het juist de kleinere spullen op reis die zich onmisbaar maken, de dingetjes die het reizen vergemakkelijken of extra leuk maken. Natuurlijk is het compleet afhankelijk van het type reis dat je gaat maken en wat voor reiziger jij zelf bent. Maar, er zijn best wat artikelen waarvan wij denken dat het op elke reiziger's wishlist zou moeten staan. Hierbij een overzicht van accessoires die, wat ons betreft, absoluut niet mogen ontbreken tijdens je volgende natuurreis:

Verrekijkers

Voor de ideale verrekijker op reis is het handig je te bedenken waar je deze precies voor wil gebruiken. Ga je diepe valleien in turen tijdens je volgende bergwandeling, dan is een lichtgewicht verrekijker meer dan voldoende. Maar je kunt natuurlijk ook tijdens je volgende safari in Afrika of vogelreis in (insert country here) een verrekijker gebruiken waarmee je geen enkel detail mist.

Lees al onze tips voor de aanschaf van een verrekijker.

Powerbanks

Op reis maakt je telefoon flink wat overuren, foto’s maken, leuke plekken in de buurt opzoeken, even de route uitstippelen, een nieuw hotel voor die avond gebruiken. Alles bij elkaar vreet het energie en voordat je er al aan gedacht hebt is je telefoon alweer leeg. Of wat dacht je van je camera of laptop.

Zeker voor onderweg, wanneer je geen stopcontact tot je beschikking hebt, is een powerbank echt een ideale uitkomst. Een draagbare energiebron waaraan jij ten allen tijden snel en eenvoudig je elektronica op kan laden, zodat je geen moment zonder hoeft te zitten.

Lees alles over Powerbanks.

Camera-onderweg

Op reis kun je je mooiste herinneringen vastleggen met je camera. Maar vooral onderweg is het niet altijd handig om met veel fotografiespullen rond te lopen. De moeite en het gewicht van een camera kan je zelfs ervan weerhouden om juist die waardevolle herinneringen vast te leggen.

Dus welke camera’s en accesoires zijn nu het handigst voor die volgende citytrip of verre reis? Naturescanner deelt alle tips en heeft een handig overzicht waarin jij kan bepalen welke camera het best voor jou is.

Lees alles over cameragear.

Navigatiemiddelen

Tegenwoordig is elke smartphone wel voorzien van navigatie, wat het des te makkelijker maakt om tegenwoordig zelf routes uit te stippelen. Maar je wil natuurlijk liever niet bovenop die berg staan, met een lege smartphone en geen gevoel van welke richting je op moet. Oriëntatievermogen, richtingsgevoel en kunnen kaartlezen zijn een aantal handige vaardigheden. Lees alles over navigatiemiddelen, om jouw volgende avontuur veiliger en gemakkelijker te maken.

Afbeelding van Gitta Schermer
Geschreven door
Gitta Schermer
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!