Ga naar content

Vakantie zonder Kids

Even heerlijk op vakantie zonder kinderen? Of heb je geen kinderen, maar wil je zeker weten dat je niet terecht komt in een hotel met krijsende kids om je heen? Lees hier onze tips voor een rustige vakantie voor volwassenen: als koppel, zonder stress en zonder kinderen.

Leuke bestemmingen voor stellen

Waar op vakantie zonder kids? Wat is de ideale reisbestemming voor stelletjes en volwassenen die even geen kinderen om zich heen willen? Er is een zeer grote keuze aan leuke vakantiebestemmingen, je moet alleen even beslissen wat voor soort vakantie je wilt. Tijdens een wandelvakantie of fietsvakantie kom je bijvoorbeeld zelden gezinnen met kinderen tegen. Kies je voor een vast verblijf of autorondreis, zoek dan op luxe accommodaties zonder glijbanen en speeltuin.

1. Vakantie zonder kinderen in Europa

Wil je in Europa blijven, denk dan aan landen als Oostenrijk en Zwitserland, maar ook noordelijke bestemmingen zoals IJsland, Zweden of Noorwegen. De meeste gezinnen met kinderen kiezen niet voor deze landen. Enkele leuke bestemmingen voor een natuurvakantie zonder kinderen zijn:

2. Verre reis zonder kinderen

Als je houdt van natuur en wandelen, dan is het eenvoudig: je komt maar zelden kinderen tegen in de hoge bergen van Azië of de ongerepte natuur in Latijns-Amerika. De kans dat je daar op een camping vol kids zit is aanzienlijk lager, meestal zie je er alleen andere stellen en heerst er volledige rust in de hotels. Het is immers niet zo makkelijk voor ouders om een kind mee te nemen op een lange wandeltocht. Op Naturescanner vind je voor elk ver land tal van tips voor individuele rondreizen voor stellen. Bekijk bijvoorbeeld eens de mooiste landen in Afrika en de mooiste landen in Azië.
Wil je een vakantie bij het strand? Overweeg dan eens een verre bestemming zoals Mauritius of de Seychellen.

Individuele rondreizen voor koppels

Sommige reisorganisaties zijn gespecialiseerd in luxe reizen. De accommodaties bestaan uit luxe hotels, waar je in alle rust kan genieten van de vakantie. Specialist in dit soort vakanties is AmbianceTravel, met een aanbod van fly-drives in Europa en op verre vakantiebestemmingen.

Wie op zoek is naar goedkope rondreizen of vliegvakanties kan terecht bij diverse touroperators. Onze budget tip voor vliegreizen en mooie hotels voor koppels: TUI BLUE for Two. Een vakantie voor 'adults only' betekent: alleen gasten boven de 18 jaar.

Groepsreizen zonder kinderen

De meeste groepsreizen naar verre bestemmingen richten zich op stellen zonder kinderen.  De groepen bestaan meestal uit een gevarieerd publiek, van jonge twintigers zonder kids tot senioren waarbij de kinderen het huis uit zijn en die weer toe zijn aan tijd voor elkaar.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!