Ga naar content

Bijzonder overnachten in Brazilië

Een droomreis maken naar Brazilië, daar horen de juiste accommodaties bij. Wat zijn bijzondere overnachtingen in Brazilië? Hoe vind je een leuk duurzaam hotel? Wat zijn leuke slaapplekken midden in de natuur? Dit enorme land heeft zoveel keuze dat het je misschien gaat duizelen. Daarom helpen wij jou bij het uitzoeken van de leukste slaapplekken in Brazilië!

Uniek overnachten in Brazilië

We kunnen je vertellen dat dit land fantastische opties heeft voor de natuurliefhebber. Van een ecolodge in de jungle tot een schitterend boetiekhotel of een glamping met 5-sterren uitzicht over de bergen. We tippen graag verschillende accommodatietypes maar tonen je ook de mooiste slaapplekken in veel bezochte gebieden zoals de Pantanal en de Amazone.

1. Ecolodge Brazilie

Wil je één worden met de natuur in het regenwoud, dan is een ketenhotel zeker niet de juiste oplossing, want dan zit je ver van alle geluiden van de jungle. Om bijzonder te overnachten is het aanbevolen om zo dicht mogelijk bij de natuur te logeren, zodat je alle geluiden van het oerwoud kan ervaren. Hoor de roep van apen, het gekrijs van papegaaien en tal van andere echte junglegeluiden vanuit je bed. Overnachten in een echte ecolodge in Brazilië is een onvergetelijke ervaring en bovendien is dit een duurzame slaapplek.

2. Glamping in Brazilië

Het zal je misschien verbazen hoeveel opties er zijn tot luxe kamperen in Brazilië. Kijk zelf eens bij Booking.com en je zal zien dat je eindeloos keuze hebt uit luxe tenten op het strand, in de jungle of langs een rivier. Onderstaand onze favorieten:

3. Vakantiepark in Brazilië

Voor een relax vakantie waar je alles bij de hand hebt is slapen op een kleinschalig vakantiepark ook heerlijk. Zeker als je leuk wil overnachten met kinderen in Brazilië kan zo'n vakantiepark erg leuk en relaxt zijn.

4. Vakantieboerderij Brazilië

Hoe leuk? Slapen op een boerderij, tussen de dieren. Bij de boerderijen die wij tippen is het mogelijk om tochten te paard te maken door de natuur. Dat maakt een vakantie absoluut onvergetelijk.

5. Pousada / kleinschalig hotel

In Brazilië vind je veel pousada's; kleinschalige hotelletjes of bed and breakfasts. Dat is voor jou als rustzoeker natuurlijk een fijne plek om in stilte te overnachten. Dit zijn vaak de meest bijzondere plekjes met ontzettend gastvrije eigenaars.

6. Leuk overnachten in de Pantanal

De Pantanal is hét wildlife walhalla van Brazilië. Grote kans dat jij hier als natuurliefhebber wilt overnachten zodat je gelijk 's ochtends vroeg mee op safari kan. Wat zijn dan de unieke slaapplekken in de natuur in hartje Pantanal? Deze bijvoorbeeld:

7. Bijzonder overnachten in de Braziliaanse Amazone

Dé toegangspoort tot de Amazone in Brazilië is Manaus. Net buiten de stad, in het begin van het regenwoud vind je schitterende lodges en kleinschalige hotels. Sommige accommodaties bieden zelf ook jungletrekkings aan, zoals onderstaande.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!