Ga naar content

Uruguay

Uruguay is een van de kleinste en duurste landen van Zuid-Amerika. De meeste reizigers maken er een korte stop op weg naar Brazilië of Argentinië. 

Natuur in Uruguay

Uruguay mag dan wel minder aantrekkingskracht hebben dan haar grote buurlanden Argentinië en Brazilië, de natuur in Uruguay, de bruisende hoofdstad Montevideo en de vele verlaten stranden met pittoreske vissersdorpjes langs de kust maken het toch een bezoek waard.

Mooiste plekken in Uruguay

Wat zijn de mooiste gebieden in Uruguay? Het Cabo Polonio natuurpark bij de zee is een gebied met bewegende zandduinen, waar zeeleeuwen hun toevluchtsoord vinden. Het park is voornamelijk met een 4WD te bereiken. Bij de kust van Uruguay vind je tevens mooie zandstranden. De mooiste provincie voor een natuurreis is de province Rocha in het oosten van Uruguay, waar honderden soorten vogels, schildpadden, zeehondjes en zeeleeuwen leven. Er zijn vijf prachtige natuurgebieden te bezichtigen. Ook de mooie meren zijn een bezoekje waard. Noemenswaardig zijn ook de warmwaterbronnen in Salto in het binnenland, die voornamelijk rond Pasen, tijdens de Semana Santa bezocht worden.

1. Punta del Este

Onderweg van Montevideo naar Punta del Este rijd je door een ruig landschap, langs zandstranden, rotsachtige baaien en beboste heuvels. Je kunt het best stoppen in Piriápolis. Dit dorp is gelegen tussen de acaciabomen en eucalyptusbossen en is een alternatief voor het veel drukkere Atlántida, dat met gouden stranden en talrijke resorts een walhalla is voor de Zuid-Amerikaanse jetset.

Mooiste plekken Uruguay
Deel op Pinterest

In de wintermaanden kun je in dit gebied walvissen spotten, maar het gehele jaar door geniet je van de mooie lagunes met roze flamingo’s. Breng ook een bezoek aan het Isla de los Lobos, waar een van de grootste zeeleeuwenkolonies is gevestigd. 

2. Termas

In het oosten van Uruguay vind je warmwaterbronnen in een vulkanisch actief gebied. Je kunt er heerlijk relaxen. De meeste bronnen worden gebruikt als wellness centra en zijn verrassend goedkoop om te bezoeken. Het bekendste kuuroord is de Termas del Arapey, gelegen in de buurt van de stad Salto. Een alternatief is de Termas de Salto Grande, waar de warmwaterbronnen zich bij een rivier bevinden.

3. San Carlos en Paloma

Voor zij die de hectiek van Montevideo en het commerciële van Punta Del Este willen ontvluchten heeft Uruguay een aantal andere aanraders. In het departement Rocha ligt San Carlos, een klein dorpje in koloniale stijl. Bezoek hier de Iglesia San Carlos, het historisch museum en mis het Zoo Parque Medina niet. Dit dierenpark in een bosrijke omgeving herbergt tal van inheemse dieren en enkele grote katten uit Zuid-Amerika. In Paloma zijn de meest afgelegen stranden van het land te vinden en het is een uitstekend plek om te surfen. Daarnaast lenen de grote duingebieden, moeraslanden en bossen in het gebied zich uitstekend voor lange of korte wandelingen.

Ook tips voor een rondreis in Uruguay? Deel ze onderaan de pagina met andere natuurreizigers!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!