Ga naar content

Ivoorkust

Van tropisch regenwoud tot Savanne, de Ivoorkust heeft het. Helaas is het land verwikkeld in de nasleep van een burgeroorlog en momenteel niet veilig genoeg om te bezoeken. Toch nemen we je even mee in een kort overzicht van wat de natuur in Ivoorkust te bieden heeft. Bekijk altijd het meest actuele reisadvies voor je een vakantie plant.

Tai en Comoé, werelderfgoed

NatureScanner gaat meer informatie bieden over reizen naar Ivoorkust zodra reizen buiten de voormalige hoofdstad Abidjan weer mogelijk wordt. Als voorproefje richten we nu al even de schijnwerpers op twee gebieden die de status van Unesco Werelderfgoed hebben gekregen. 

Campbellmeerkat Ivoorkust dieren
Deel op Pinterest

Tai National Park (ook Taï gespeld) ligt tegen de grens met Liberië aan en is één van de laatst overgebleven laaglandregenwouden van West-Afrika. Dwergnijlpaard en elf soorten apen, waaronder Chimpansees, komen hier voor. Comoé ligt in het uiterste noordoosten van Ivoorkust en is het grootste beschermde gebied van Afrika. Meer dan 500 soorten vogels komen in dit savannegebied voor, maar ook alle grote zoogdieren kunnen er gezien worden. Helaas wordt het gebied ernstig bedreigd door stropers. 

Reizen naar Ivoorkust

We raden aan om altijd de reisadviezen van de overheid te checken alvorens je een reis naar Ivoorkust gaat ondernemen.

Meer weten over reizen naar Afrika, bekijk dan ook de teksten en aanbiedingen voor vakanties naar de overige landen. Het is aanbevolen om reisadviezen te lezen alvorens je een reis naar Ivoorkust boekt.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!