Ga naar content

Marrakech

Als je er eenmaal bent geweest, blijft Marrakech op je netvlies staan. Het is een plek die alle zintuigen prikkelt. De veelzijdig stad bevindt zich aan de rand van het Atlasgebergte, en biedt een afwisselende ervaring tussen het magische Arabische leven, lekker eten en bijzondere activiteiten.

Vakantie in Marrakech - Kleur, cultuur en avontuur

Bij aankomst in Marrakech word je al meteen ondergedompeld in een soort sprookjesachtige wereld. De medina - het historische centrum van de stad - is een doolhof van smalle steegjes, markten, en traditionele riads, met binnenplaatsen vol bloeiende planten en fonteinen.

Slenter zeker door de souks, waar je moet onderhandelen over exotische kruiden, handgeknoopte tapijten, sieraden en andere ambachtelijke producten.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

1. Djemaa el Fna

Een bezoek aan het beroemde Djemaa el Fna-plein is een absolute must. Overdag vind je hier slangenbezweerders, muzikanten en verkopers van verse sappen, terwijl de avonden getransformeerd worden tot een toeristisch spektakel van straatartiesten, eetkraampjes en traditionele muziek.

Street food vind je hier in alle soorten en smaken. Het moment dus om kennis te maken met couscous, tajineschotels en kruidige spiesjes in een van de vele kramen of restaurants rondom het plein.

Overnachtingstips Marrakech

2. Fietstour

Een van de leukste manieren om de stad te ontdekken is de fiets. Met een tocht van Pikala steun je bovendien de lokale gemeenschap. Tijdens een fietstour door Marrakech onder begeleiding van lokale jongeren rijd je door de nauwe straatjes van de souks. Kakelende kippen, claxonnerende brommertjes en lokale kraamverkopers overstemmen elkaar met hun geluid. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Historische gebouwen en tuinen

Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur, zijn er talloze bezienswaardigheden om te ontdekken. Het Bahia-paleis, de Saadi Tombes, en de Koutoubia-moskee zijn slechts enkele van de historische bezienswaardigheden van Marrakech. Een bezoek aan de majestueuze tuinen van Jardin Majorelle, ooit eigendom van mode-icoon Yves Saint Laurent, biedt een ontsnapping aan de drukte van de stad.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Wellness

Marrakech staat ook bekend om zijn hammams en spa's, waar je geniet van verkwikkende behandelingen en massages om helemaal tot rust te komen na een dag in het levendige centrum. Vergeet ook niet om een traditionele Marokkaanse thee te proeven, geserveerd met zoete lekkernijen.

Traditionele thee
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

Natuur rond Marrakech

Is er wat te zien rond de stad? Is er mooie natuur om te wandelen of zijn er andere leuke daguitstappen? De omgeving rond Marrakech nodigt zeker uit om verkend te worden! Zoals gezegd ligt de stad aan de voeten van de Hoge Atlas. Een overzicht van mooiste plekken bij Marrakech en de leukste activiteiten om te doen:

1. Hoge Atlas

Trek een dag er op uit om de Hoge Atlas te verkennen. Hier kom je in een heel andere wereld. Berberdorpen liggen verspreid tegen de flanken van de bergen en herders hoeden hun schapen langs de weg. Terwijl de weg je steeds verder de hoogte in brengt, passeer je prachtige kasba's en ruige kloven. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Groepsreizen Marrakech

Op diverse plekken kan je mooie korte wandelingen maken. Wie dat wil, kan ook kiezen voor een avontuurlijke hike in het Atlasgebergte. Hoogtepunt voor de meeste mensen is een bezoek aan Ait-Ben-Haddou, de bekendste kasbah van de Atlas. Dit is een van de meest bijzondere plekken in Marokko.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Ballonvaart

Een andere manier om kennis te maken met het landschap rond Marrakech - en een kijkje te werpen op de natuur - is een vlucht met een luchtballon. Hele gemeenschappen leven van deze bron van inkomsten en op die manier draag je dus ook nog bij aan de lokale economie. 

Luchtballonnen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Meerdaagse excursies naar de woestijn

Wil je een bijzondere excursie toevoegen aan je verblijf, kijk dan eens bij Riksja Travel. Onze reporter Arno boekte er de bouwsteen "De woestijn begint hier". Je trekt enkele dagen de woestijn in bij Zagora en overnacht in de woestijn. 

Woestijnexcursie
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

Excursies Marrakech

Marrakech trip

Een vakantie in Marrakech is eigenlijk echt een ervaring. Van het afdingen in de souks in het stadscentrum, tot het slenteren in de mooie tuinen. De belevenis wordt compleet als je een roadtrip maakt in de omgeving en het contrast ervaart tussen stad en berberleven erbuiten.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!