Ga naar content

Namutoni - Etosha

Etosha rondreis tips - In de meest oostelijke hoek van Etosha National Park, op slechts 10 kilometer van de Von Lindquist Gate, ligt een eerste of laatste kamp: Namutoni met haar oude Duitse fort.

Namutoni Fort

Het Namutoni Camp is opgezet rond een oud Duits Fort en ademt hierdoor een unieke sfeer uit. Vanaf de muren van het fort heb je zicht op de King Nehale waterhole en kan je genieten van een mooie zonsondergang. Het kamp ontstond als een controlepost voor de gekkekoeienziekte (BSE) in 1897. Het zijn de Duitsers, die 5 jaar later het Fort bouwden. In 1906 werd dit nog herbouwd, nadat de Ovambo het hadden vernietigd. In 1950 werd het bouwwerk een nationaal monument en sinds 1957 kan het door toeristen worden bezocht.

Namutoni camp

Ruime kampeerplaatsen, mooie lodges en iets minder mooi sanitair. Daarnaast een restaurant, een winkel, een zwembad met kinderbad, een benzinestation en een mooi aangelegd grasveld maken Namutoni tot een van de mooiste plaatsen om te verblijven in Etosha. De King Nehale waterplaats bij het kamp zelf is kleiner dan de waterplaatsen bij Halali, Okaukuejo en Olifantsrus, maar de hoge gewassen lokken veel vogels en ook zagen we hier een olifant.

Vogels bij Namutoni

De kampeerplaats is groen opgezet, met grasveldjes en veel bomen, waar tal van vogels in leven. Ook de nabijheid van Fischer's Pan zorgt ervoor dat er veel vogels voorkomen bij Namutoni.

Landschap Namutoni

De omgeving rond Namutoni is wat minder dor en dus mooier dan rond de meeste andere parken. Hier zie je de groengele grassavanne die je in Afrika verwacht. Op de route tussen Halali en Namutoni maak je kans op het zien van leeuwen, cheeta's, olifanten, hyena's, neushoorns, secretarisvogels, hartebeesten, gnoes, zebra's, zwartneusimpala's, springbokken en struisvogels.
Zeker ook de moeite is Klein Namutoni, een enorme waterplas op ca. 5 minuten rijden vanaf Namutoni, waar vaak kuddes giraffen en zebra's waargenomen worden.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!