Ga naar content

Olifantsrus - Etosha

Namibië - Olifantsrus is de nieuwste camping in Etosha. Het kamp bevindt zich in het ongereptere, wildere westelijke deel van het park, op ca. 60 km van de Galton Gate, 130 km van Okaukuejo en 50 km van Dolomite Camp.

Overnachten Olifantsrus

Bij Olifantsrus kan je uitsluitend kamperen, er is geen hotel of lodge. Dat maakt het kamp ook een stuk rustiger. De meeste mensen komen overigens (nog) niet in dit deel van het park: de populairste kampen zijn Okaukuejo, Halali en Namutoni.

Waterhole

De belangrijkste attractie bij Olifantsrus is het mooie uitkijkpunt bij een waterhole. Een houten pad leidt naar een klein gebouw, waar je op 2 verdiepingen dieren kan zien die hun dorst komen stillen bij het water. Sta oog in oog met olifanten, zebra's, springbokken, gnoes, oryxen, kudu's, patrijsjes. Zeldzame dieren als de zwarte neushoorn en de black-faced impala laten zich hier sneller zien dan bij andere kampen in Etosha. Toen wij bij Olifantsrus waren zagen we geen olifanten, wel een moeder neushoorn met jong.

Wildlife bij de Waterhole van Olifantsrus

Wil je een goed beeld krijgen bij welke dieren je kan zien tijdens een overnachting in Olifantsrus, bekijk dan onze Olifantsrus video. In onze shop verkopen we diverse Namibië dierengidsen om het identificeren en herkennen van wilde dieren makkelijker te maken.

Faciliteiten Olifantsrus

Olifantsrus is gemoedelijk, gezellig en kleinschalig. De reden hiervoor is dat het uitsluitend beschikt over een camping, er zijn dus geen lodges of hotels. Er is geen wifi (overigens nergens in Etosha). Wel is er een informatiecentrum, een kiosk met drinken en sanitaire voorzieningen. Er zijn 10 kampeerplaatsen, waar maximaal 8 mensen per plek mogen overnachten. Iedere standplaats deelt een blok met electriciteit met een andere standplaats. Ook daggasten mogen gebruik maken van de picknickplaatsen.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!