Ga naar content

Halali - Etosha

Etosha in Namibië - Halai is een camp in Namibië, dat zich halverwege tussen Okaukuejo en Namutoni bevindt. Er zijn zowel lodges als kampeerplaatsen. Het camp bevindt zich in de directe omgeving van enkele populaire waterplaatsen. Veel mensen overnachten in Halali, maar er zijn ook voldoende mensen die hier stoppen om te tanken, te lunchen of een lekker ijsje te eten.

Overnachten in Halali

Halali betekent "het einde van de jacht". Met dit kamp werd het einde van het jagen ingeluid, in ruil voor de inkomsten van ecotoerisme in Namibië. In het Halali kamp kan je overnachten in lodges of op de campsite, met een daktent of grondtent. Halali heeft het grootste zwembad van alle Etosha kampen. Het sanitair is echter verpauperd. In tegenstelling tot de andere Etosha kampen, krijg je bij Halali geen kampeerplaats toegewezen. Vroeg arriveren loont dus, want dan kan je een ruime plek uitkiezen dicht bij de waterhole en sanitaire voorzieningen.

Moringa Waterhole

Omdat er diverse populaire waterplaatsen in de buurt van Halali liggen worden er veel excursies georganiseerd, waaronder een night drive. Vanaf het camp zelf leidt een pad naar de Moringa waterhole. De uitkijkplaats ligt op een rotspartij: een groot aantal prachtige wit-zwart gelijnde rotsen, overdekt met een houten schuilplaats. Bij de waterhole maak je kans op olifanten, neushoorns en antilopen. Rondom het viewpoint kan je best veel vogels zien, waaronder bijeneters en toks.

Waterplaatsen bij Halali

Ook bij de waterholes in de directe omgeving van Halali is er veel te zien en te beleven. Rietfontein in het westen biedt een ruim bad voor olifanten. In het oosten van Halali bevinden zich twee waterholes vlak bij elkaar (Goas en Noniams), waar je zowel overdag als tijdens een nachtsafari kans maakt op giraffen, zebra's, hyena's, neushoorns en olifanten. Meer weten over de dieren bij Halali en in Etosha? Bestel dan een van onze handige dierengidsen Namibië.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!