Ga naar content

Okaukuejo - Etosha

De Okaukuejo camping in Etosha National Park staat vooral bekend om haar prachtige natuurlijke waterpoel, waar dieren 24 uur per dag naar toe komen om te drinken.

Okaukuejo camp

Mooie lodges, ruime kampeerplaatsen, goede voorzieningen, mooie zwembaden, een goed restaurant met buffet, een winkeltje en een aantal excursie mogelijkheden: dat heeft het bekendste park van Etosha te bieden. Okaukuejo bevindt zich ten noorden van de Andersson's Gate (Ombika Gate), in het midden van Etosha en ten zuiden van de meest westelijke rand van de zoutpan. Veel reizigers verlaten Etosha na een overnachting in Okaukuejo, maar je kan tegenwoordig ook doorreizen naar het westelijke deel.

1. Waterplaats van Okaukuejo

  Okaukuejo camp heeft de mooiste waterhole van Etosha. Een grote, natuurlijke poel, met een verreikend zicht op de omgeving. Aan een kant van de waterhole is een stenen omheining, met daarachter bankjes. Absolute stilte is hier een vereiste. Vanaf de banken kan je dieren observeren met verrekijker of camera. Aan de rechterkant is een kleine tribune, die een ander zicht geeft op de waterplaats. Dieren die wij gezien hebben bij de waterhole van Okaukuejo: olifanten, neushoorns (in de avond 7 zwarte neushoorns), giraffen, leeuwen, zebra's, gnoes, oryxen, guineafowls, jakhalzen, springbokken, kudu's en traps.

  2. Toren

  Een andere bezienswaardigheid van Okaukuejo is de toren die zich bij de gate bevindt. De toren werd gebouwd in 1963 en kan beklommen worden. Bovenop heb je een zicht over het hele kamp en de omgeving.

  3. Lodges in Okaukuejo

  Echt uniek zijn de lodges met uitzicht op de waterhole. Ook al zijn deze peperduur:  een overnachting in een van deze accommodaties is een ervaring om nooit te vergeten. Er zijn ook nog tal van andere lodges die geen zicht bieden op de poel en waar je iets goedkoper kan overnachten. Tijdig reserveren is absoluut een must.

  4. Campsite Okaukuejo

  Ook de kampeerplaatsen bij Okaukuejo zijn prima. Washokken, douches en wc's zijn gedeeld met andere kampeerders. De voorzieningen zijn niet heel modern en hier en daar zou men wel wat reparaties mogen uitvoeren.

  5. Excursies

  Bij de receptie kan je je inschrijven voor een excursie. Een ochtendtour vangt al aan rond 6 uur, een middagtocht begint rond 15 uur. Alle excursies bij Okaukuejo duren 3 uur.

  Jakhalzen bij Okaukuejo

  Door de aanwezigheid van voedsel en afval trekt het kamp zelf ook zowel overdag (grondeekhoorns) als 's nachts (jakhalzen) de nodige bezoekers. De campsite van Okaukuejo wordt zelfs een beetje geterroriseerd door de jakhalzen. Overal lopen ze rond op zoek naar wat lekkers. Laat dus zeker geen eten buiten staan, ook niet in een bak. Ze zijn behoorlijk handig in dingen openmaken en ze vreten alles op! Er wordt gewaarschuwd voor hondsdolheid (rabies), maar in principe is er geen probleem. Je moet al echt gebeten worden en dat gebeurt dan weer niet zo snel.

  Field guides
  Meer weten over de wilde dieren die je kan spotten tijdens een safari? Bestel dan snel een van de dierengidsen Namibië.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!