Ga naar content

Lake Oanob Resort

Tips rondreis Namibië - Wie net geland is in Windhoek kan op een eerste dag best niet te ver rijden. De meeste mensen kiezen dan ook voor een verblijf in de Namibische hoofdstad. Wil je meteen de natuur in, dan hebben wij deze tip voor jou: een overnachting bij Rehoboth in het Lake Oanob Resort.

Lake Oanob Resort

Dit pareltje willen we je niet onthouden: het Lake Oanob Resort is prachtig gelegen aan de oevers van een meer bij het plaatsje Rehoboth, ca. 2 uur rijden richting het zuiden vanaf Windhoek. Een reis langs Lake Oanob is zeker de moeite waard. Bij de gate van het natuurpark betaal je een entrance fee van ongeveer N$30 p.p., ook als je te gast bent in het Resort. 

Een grindpad voert door het park naar de receptie van Oanob. Hiervandaan kan je naar de lodges rijden. Naast de receptie bevinden zich het restaurant en twee zwembaden. Het eten in het restaurant is uitstekend, het enige nadeel is dat er veel katten zitten.

Lodges Lake Oanob Resort

De rit van de receptie naar de lodges is al uniek op zich: onderweg kwamen we al tal van dieren tegen, waaronder struisvogels, wrattenzwijnen en een kudu. De luxe self catering chalets liggen verspreid langs het meer. De accommodaties zijn prachtig en hebben een rieten dak, houten balken en een balkon met een schitterend uitzicht over het water. Vanaf het balkon en het terras zie je regelmatig watervogels. In het Lake Oanob natuurreservaat leven tal van wilde dieren, waaronder nyala's, zebra's, springbokken en ook giraffen, maar die hebben wij zelf helaas niet gezien.

Bushman's Bay

Op 8 kilometer van de receptie ligt de Bushman's Bay campsite, waar groepen tot 200 mensen kunnen overnachten.

Excursies Lake Oanob Resort

Het resort organiseert tal van leuke excursies die je ter plaatse kunt boeken, zoals een boottocht met de Fish Eagle cruise over het meer en een nature drive in het reservaat. Je kan er ook zelf op uittrekken met je eigen huurauto of wandelen over een van de wandelroutes in het park: tijdens een wandelsafari kan je zomaar oog in oog staan met een zebra of giraf. Wie de natuur vanaf het water wil bekijken kan gaan kajakken op het meer.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!