Ga naar content

Namseb Game Lodge

Tips rondreis Namibië - Wie een rondreis maakt door het uitgestrekte landschap van Namibië kiest in eerste instantie meestal voor de hoogtepunten van het land, zoals de Kalahariwoestijn, Sossusvlei en Etosha.

Overnachten in Maltahöhe

De afstanden in Namibië zijn groot: het land is maar liefst twintig keer zo groot als Nederland, de wegen zijn zelden geasfalteerd. Het is dus onvermijdelijk om lange afstanden te overbruggen en soms een rustpauze te nemen tussen de highlights.

Waar overnachten tussen Windhoek / de Kalahari en Sossusvlei?

Een bekende plek waar mensen een overnachtingsplaats zoeken is het plaatsje Maltahöhe: dat bevindt zich op de route tussen de Kalahari en Sossusvlei en tussen Keetmanshoop en Sossusvlei. Veel accommodaties telt het plaatsje niet en het ziet er een beetje troosteloos uit.

Namseb Game Lodge in Namibië

Op ca. 17 kilometer van het dorpscentrum ligt het uitgestrekte privéreservaat van de Namseb Game Lodge. De lodge bevindt zich boven op het Namseb plateau en wordt gerund door een Duits jong stel. Veel bezoekers die hier overnachten zijn op doorreis naar Sossusvlei of zijn reizigers die voor een tweede of derde keer het land bezoeken en op zoek zijn naar nieuwe, minder bezochte plekken. De kamers bevinden zich deels in losstaande huisjes, boven op het plateau, deels in aan elkaar geschakelde kamers. Het uitzicht over de omgeving is verbluffend en je geniet hier van een prachtige zonsondergang. Vanaf het uitzichtpunt heb je zicht op een kleine dieren drinkplaats. In het restaurant kan je heerlijk eten, een aanrader!

Andere hotels in de omgeving:

Wat te doen bij Namseb Lodge?

Bij de lodges zelf is een zwembad: een welkome vorm van verkoeling in de brandende hitte van het gebied. Er zijn twee wandelroutes van 5 en 9 kilometer aangelegd. Deze voeren door een rivierbedding en langs hideouts, waar men vogels kan observeren. De eigenaren van de lodge organiseren diverse excursies, waaronder nature drives en township tours. Ze zijn betrokken bij diverse initiatieven die ten goede komen aan de kinderen en armen van Maltahöhe. Tevens kan je er deelnemen aan een Farm Experience Drive, waarbij je kennis maakt met het leven op de boerderij in Namibië.

Dieren bij Namseb Game Lodge

In het Namseb gebied maak je kans op het zien van allerlei wilde dieren: de kudu, zebra, oryx, springbok, gnoe, hartebeest, wrattenzwijn en een kleine kans op het spotten van een giraf. Vogelaars kunnen zich verheugen op wevers, maraboes, traps en andere vogels.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!