Ga naar content

Keetmanshoop in Namibië

Reis Namibië - In het zuiden van Namibië houden veel toeristen halt bij Keetmanshoop, een stad die is gelegen aan de doorgaande weg tussen Windhoek en de grens met Zuid-Afrika. De plaats is vooral populair vanwege de Speeltuin der reuzen of Giants playground, een park bij Keetmanshoop, en het Kokerbomenwoud.

Bezienswaardigheden Keetmanshoop

Keetmanshoop is de voornaamste stad in het zuiden van Namibië. Wat is er te zien bij Keetmanshoop? Wat zijn de mooiste plekjes en bezienswaardigheden om te zien tijdens een rondreis langs deze plaats?

1. Kokerbomen Namibië

Het zuiden van Namibië, de Noordkaap provincie in Zuid-Afrika en Botswana staan bekend om bijzondere Aloë planten, namelijk de kokerbomen. Dit zijn eigenlijk geen bomen, maar metershoge vetplanten. De holle takken werden in het verleden gebruikt als pijlkokers door de lokale bevolking, de San. In Namibië is het noordelijkste bos van kokerbomen te vinden op de Garas Farm.

Dit bevindt zich aan de snelweg van Windhoek naar Keetmanshoop, waarvandaan je een met kunst omringd zandpad volgt. Het zijn vooral de tientallen kokerbomen die fraaie plaatjes leveren voor natuurfotografen! Maar een ander gebied is nog indrukwekkender! Het bekendste kokerboomwoud bevindt zich ten noordoosten van Keetmanshoop: het Quiver Tree Forest op de M29. Het Quiver Tree Forest is een kamp waar je kunt kamperen tussen honderden reusachtige kokerbomen.

In sommige van deze Aloë's zitten gigantische nesten republikeinwevers. De camping is ook bijzonder vanwege de dieren die de eigenaar houdt: tamme jachtluipaarden, agapornissen, mahali wevers, bonte baardvogels en meer.

2. Speeltuin der Reuzen

Niet ver van het Quiver Tree Forest bevindt zich de Speeltuin der Reuzen, een van de bekende hoogtepunten tijdens een reis door Namibië. De Speeltuin van de reuzen staat bekend om de grote rotsformaties en ook de prachtige kokerbomen die hier groeien. De naam dankt zijn naam aan het feit dat reuzen zich hier lijken vermaakt te hebben met het bouwen van bizarre rotstuinen. In het echt hebben miljoenen jaren erosie gezorgd voor dit spectaculaire landschap. De rotsen bieden een fijn leefgebied voor akkedissen en de - bijna niet bewegende - klipdassen.

Reis Keetmanshoop

Hoe reis ik naar Keetmanshoop? Er zijn verscheidene mogelijkheden. Meestal maakt men een rondreis langs Keetmanshoop en andere highlights van Namibië, zoals Sossusvlei en de Fish River Canyon. Een reis langs Keetmanshoop is ook prima te combineren met Zuid-Afrika. Diverse reisorganisaties bieden individuele rondreizen en groepsreizen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!