Ga naar content

Wandelen in Cambodja

Cambodja is een bijzonder land voor een verre reis. Niet iedereen weet dat deze bestemming ook ideaal is voor een actieve vakantie. Zo kan je prima fietsen of wandelen in Cambodja. Hou wel rekening met de hitte in het droge seizoen: het kan er dan erg heet zijn voor een trektocht.

Wandelen in de natuur in Cambodja

Ga erop uit in de dichte jungle van Cambodja en maak een dag hike of een trektocht van 2-5 dagen. Je ontdekt diep in de jungle een verborgen wereld van oerbos met gigantische bomen, bamboebossen, watervallen, rotspartijen, traditionele dorpjes en bijzondere, heilige begraafplaatsen, waar de oorspronkelijke junglebewoners al eeuwen hun doden begraven. Hier en daar wordt het bos afgewisseld door landbouwvelden waarop de lokale bevolking producten verbouwt. Hoe verder je de jungle intrekt, hoe meer dieren je tegenkomt, zoals bijvoorbeeld gibbons. Je volgt tijdens de trektocht vaak kleinere of grotere rivieren. Zij voorzien je van vers water en bieden de mogelijkheid om te baden.

Wat te verwachten van een wandelreis in Cambodja?

Je komt niet veel andere trekkers tegen tijdens een wandelreis in Cambodja, het land staat niet bekend als een trekkersland en dus kan je in alle rust genieten van de overweldigende groene natuur en de geluiden van de jungle. Trekking in Cambodja is bovendien nog vrij basic. Je slaapt ’s nachts midden in de jungle onder de sterren in een hangmat met klamboe of bij een lokale boerderij. Er zijn vaak geen lodges en geen faciliteiten. Er gaat een gids mee en een kok die onderweg eenvoudige maaltijden bereidt. Dit maakt een jungle trek in Cambodja een geweldige avontuurlijke ervaring.

Mooiste wandelgebieden Cambodja

Wat zijn de mooiste plekken om te hiken in Cambodja? Een overzicht van leuke gebieden voor een trekking.

1. Noordoosten Cambodja

De mooiste jungle treks maak je in het onbekende en ongerepte noordoosten van Cambodja. Vanaf Banlung of Ratanakiri kan je onder begeleiding van een lokale gids diverse dagtochten of meerdaagse jungletochten maken. Verken de weelderige jungle en bamboebossen en luister naar de prachtige oerwoudgeluiden.

2. Cardamom gebergte

Ook het Cardamom gebergte in het zuidwesten van Cambodja is een walhalla voor een trekking. De Cardamom bergen lopen door tot in Thailand en behoren tot de hoogste bergen in het land. De jungle is hier nog puur en ongerept. Tijdens een wandeltocht zie je watervallen en grotten. Overnacht in een hangmat onder de sterren en voel je volledig één worden met de natuur! Uitvalsbasis is het plaatsje Chi Path.

3. Siem Reap

Ook in de omgeving van Siem Reap kan je de wandelschoenen aantrekken. Verken te voet de vele Khmer tempels van Angkor Wat en andere eeuwenoude ruïnes. Bezoek ook het iets noordelijker gelegen Phnom Kulen Nationaal Park met haar mooie watervallen. Wie hier enkele dagen gaat trekken komt op prachtige plekken met weinig toeristen, zoals de met mos bedekte olifanten standbeelden van Srah Damrey.

Wandelreis in Cambodja boeken

Omdat de infrastructuur voor wandelaars nog grotendeels ontbreekt en er op sommige plekken nog mijnen kunnen liggen, is het aanbevolen om een wandelreis in Cambodja te laten begeleiden door een reisorganisatie die hier ervaring mee heeft. Een wandelvakantie hoeft dan niet als groepsreis geboekt te worden, er zijn ook diverse reisbureau's die je verder kunnen helpen met een reis op maat of een reeds verzorgde individuele wandelreis. 

Bekijk onze reistips om je trekking in Cambodja voor te bereiden en ervaar zelf dit unieke land. Ook kan je losse excursies en begeleide tours boeken via Get Your Guide; met regelmaat bieden zij wandelexcursies. Wil je meer weten over rondreizen, bekijk dan ook onze algemene reistips voor natuurreizen in Cambodja.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!