Ga naar content

Wandelen in India

De vele natuurreservaten en hoge bergen maken India tot een uitstekend land om te hiken. Op onze algemene India pagina vind je informatie over de natuur in India per gebied, maar hier besteden we aandacht aan een trekking in India, met een overzicht van de mooiste wandelgebieden.

Mooiste trekking in India

Wat is de mooiste trektocht in India en wat is een populair wandelgebied? Het zijn vooral de imposante bergen van Noord-India die een trekpleister zijn voor hikers en klimmers. De routes in Ladakh en Sikkim moet je als fervent wandelaar een keer in je leven getrotseerd hebben, maar er zijn ook tal van mogelijke dagwandelingen en meerdaagse trektochten in de natuur elders in het land.

Let bij het kiezen van een trekking in India wel op het klimaat in het gebied tijdens die periode van het jaar, zoek uit waar je benodigdheden kunt kopen en wat voor trektochten de verschillende lokale agentschappen bieden (vermijd twijfels door de wandelreis te boeken bij een betrouwbare wandelorganisatie). En draag uiteraard zorg voor cultuur en natuur tijdens het hiken in India!

1. Trekking in Ladakh

Een van de mooiste gebieden voor een trekking in India is Ladakh. Ladakh wordt ook wel klein Tibet genoemd, omdat het tussen de Great Himalayan Range en de Tibetaanse hoogvlakte ligt en een van de meest ongerepte gebergtes ter wereld is. In Ladakh geniet je van de indrukwekkende natuur tijdens een trektocht over hoge passen, langs authentieke dorpjes. Klassieker is de Markha vallei. Minder bekend zijn de Nubra vallei en de Central Asian Milk Route. Zelf ervaren? Lees dan meer over wandelen in Ladakh.

2. Trekking in de Himalaya

De Indische Himalaya is een van de populairste gebieden voor een trektocht in de natuur; het gebergte vormt een van de mooiste wandelplekken ter wereld. Tijdens een trekking tussen de imposante bergen maak je kennis met de lokale Hindubevolking, bezoek je oude tempels en Boeddhistische kloosters op de meest afgelegen plekken. De Great Himalayan trail is een van de bekendste routes. Lees meer informatie over een trekking in Nepal of combineer een rondreis door India met een trekking in de Himalaya.

Als je op zoek bent naar een goedkope trekking in de Himalaya, bekijk dan zeker eens de groepsreizen met trektocht van Shoestring.

3. Wandelen in Sikkim

Sikkim is een deelstaat in het noorden van India met een geheel eigen gezicht, heel anders dan de rest van India. Een Boeddhistische cultuur en prachtige groene natuur in het grootste deel van Sikkim en de hoge bergen van de Himalaya in het noorden. Je kunt een schitterende trektocht maken naar het hooggebergte voor een adembenemend zicht op de op twee na hoogste berg ter wereld, de Kangchenjunga, maar ook een lager gelegen trek bij het nog heel Engels aandoende stadje Darjeeling brengt je naar een indrukwekkend uitzicht op witte Himalaya pieken. 

Mooiste wandelgebieden India
Deel op Pinterest

Wil je hiken in dit deel van India, dan zijn er diverse mogelijkheden om een wandelreis te reserveren. Als groepsreis is de reis naar Sikkim en Darjeeling van Djoser een aanrader; je gaat wandelen in de mooie Bumthangvallei. Ga je liever individueel op reis, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Bij Riksja India kan je een trekking in Sikkim als losse bouwsteen boeken.

4. Wandelen in Darjeeling

In het gebied rond Darjeeling vind je tal van mooie wandelroutes, van korte dagtochten langs theeplantages en Hill Stations tot lange trektochten in de bergen. De bergen van Darjeeling lijken sterk op de bergen in Nepal. Het Darjeeling gebergte biedt fenomenale uitzichten op de Kanchenjunga en een top van de Everest. Bij Riksja India kan je een korte reis naar Darjeeling, met wandeltochten, boeken als korte bouwsteen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!