Ga naar content

Ervaringen / tips

Deel ook jouw reisverhalen, ervaringen of tips over wat te zien en wat te doen in Japan: leuke activiteiten of bijzondere en merkwaardige bezienswaardigheden.

2 personen geven Japan een
4,0 sterren
door Peter Schaafsma op

Heel fijn en goed bereisbaar land. Openbaar vervoer is tot in de puntjes geregeld, mits je je natuurlijk hebt voorbereid. Voor de metro en trein zijn er een aantal passen die je op voorhand aan kunt vragen waardoor reizen heel gemakkelijk word. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Er zijn veel plekken van gigantische drukte maar ook van rust en stilte. Die afwisseling in je trip naar Japan is wel aan te raden. Te lang in een grote stad blijven word op een gegeven moment te veel. Dus combineer bijvoorbeeld Tokyo met 1 of zelfs 2 dagen mount Fuji. Ik ben zelf Mount Fuji op geweest afgelopen oktober maar helaas was het toen zo mistig dat we alleen tot de hoogste busstop konden komen. Niemand kon te voet verder.

Ondanks dat vond ik de 2 grootste steden namelijk Tokyo en Osaka de leukste en meest indrukwekkend plekken van Japan. Als je van lekker eten houd en lekker rond slenteren dat zijn deze steden perfect. Ik keek mijn ogen uit in Tokyo, van de drukte op metro stations, de Shibuya crossing (drukste kruispunt in de wereld) en Takeshita street tot de grote parken waar de rust weer heerst zoals: Ueno park en Shinjuku Gyoen. Om er even 2 op te noemen. Verder zijn er alleen al in Tokyo genoeg dingen om te zien en te doen om jezelf weken lang te kunnen vermaken.

Favoriete plekken
  1. Tokyo
  2. Osaka
  3. Mount Fuji
Natuur 8
Wandelen 7
Rust 8
Dieren 6
Bevolking 9
Weer en klimaat 9
Totale beleving 9
Gemiddelde score: 8
Reisperiode 6-24 oktober 2018
Reisduur Meer dan 3 weken
door Wiebe op

Je kunt rondgeleid worden door een vrijwillige gids. Deze mensen doen dit om hun Engels te oefenen of omdat ze het leuk vinden. Zie: http://www.jnto.go.jp/eng/arrange/travel/guide/guideservice.html.
Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij mensen thuis. Zie: http://www.city.narita.chiba.jp/english/welcome/question_homevisit.html

Plaats jouw ervaring / tips

Natuur
0
Wandelen
0
Rust
0
Dieren
0
Bevolking
0
Weer en klimaat
0
Totale beleving
0
1
2
3
Wordt niet getoond op de site
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!