Ga naar content

Paardrijden in Mongolie

Mongolië natuur - De uitgestrekte steppen van Mongolië vormen een desolaat landschap, waar rust en natuur de overhand hebben. Wie wil kan het landschap te voet verkennen, maar je kan ook overwegen om het land te verkennen op de manier zoals de lokale bevolking zich het meest verplaatst: te paard. Paardrijden is de ideale manier om het authentieke Mongolië te beleven. Ervaar de levenswijze van de nomaden en maak onderdeel uit van de natuur. Zowel het landschap als de vriendelijke bevolking maken paardrijden in Mongolië tot een bijzondere ervaring.

Waar paardrijden in Mongolië?

De beste gebieden om te gaan paardrijden zijn Khentii, de Centraal Mongoolse vlaktes en het Altaigebergte in West-Mongolië.

1. Paardrijden in Terelj

Het Terelj National Park, in de nabijheid van de hoofdstad Ulaanbatar, is een van de mooiste gebieden voor een ruiterreis in Mongolië. Maak een meerdaagse tocht met overnachtingen midden in de natuur; je slaapt in traditionele gers. Op het paard rijd je over eindeloze steppen, door bossen en valleien.

Mooiste plekken om paard te rijden in Mongolie
Deel op Pinterest

2. Paardrijden in Orkhon Valley

Ook de Orkhonvallei, die deel uitmaakt van het Khangai Nuruu Nationaal Park in het midden van Mongolië en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een prachtig paardrijdgebied. Rijd over uitgestrekte grasvelden langs de Orkhonrivier en ontdek het culturele hart van Mongolië. Hier leven nomaden nog op een authentieke manier.

3. Paardrijden in de Gobiwoestijn

De Gobiwoestijn is één van de hoogtepunten om te zien in Mongolië. Het bizarre woestijnlandschap kan zowel te paard als op de rug van een kameel verkend worden. Een leuke dagtrip in een leeg, maar merkwaardig landschap.

Kameelrijden in Mongolië

Naast paardrijden is ook kameelrijden populair in Mongolië. De kamelen zitten comfortabel en lopen zacht en langzaam. De Gobiwoestijn kan je prima per kameel verkennen.

Mongolen en paardrijden

De Mongolen hebben een lange traditie met paardrijden. De Mongoolse cultuur en geschiedenis zijn verweven met paarden en tot vandaag de dag is het een van de laatste landen met een echte paardencultuur. Prachtig is het om traditionele jagers met adelaars aan het werk te zien.

Paardrijden in Mongolië
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!