Ga naar content

Bergen in Rusland

Rusland kent een aantal indrukwekkende bergmassieven. De Kaukasus, de Oeral en de Altaj, elk van deze gebergtes heeft zijn eigen schoonheid. De meeste mensen kennen de bergen in Rusland van de prachtige natuurdocumentaires die de laatste jaren werden gemaakt. Hierdoor zijn er ook steeds meer natuurreizigers die de berggebieden op hun bucket list hebben staan. Maar hoe te reizen naar de bergen in Rusland?

Mooiste gebergtes in Rusland

Waar vind je de mooiste bergen in Rusland en welke berggebieden zijn toegankelijk? Worden er reizen aangeboden naar de mooiste plekken in Rusland? Zeker wel. We zien steeds meer gespecialiseerde reisorganisaties die reizen aanbiedingen naar de bergen in Rusland: avontuurlijke rondreizen met niet al te veel comfort, vaak slaap je in tenten of basic accommodaties. Enkele tips voor reizen naar berggebieden in Rusland:

1. Kaukasus en de Elbrus

De Kaukasus is een hooggebergte met de hoogste bergtop van Europa, de Elbroes of Elbrus (5642m). Door de gespannen verhoudingen tussen volkeren in het verleden is het gebied qua toerisme nog niet erg in trek, maar daar zit wel verandering in. Zo worden er skireizen aangeboden en groepsreizen om dit schitterende berggebied te verkennen. Steeds meer mensen gaan ook hiken in de Kaukasus.

Het beste klimseizoen voor de Elbrus is van juni tot september. Met een kabelbaan in 3 etappes en een niet al te moeilijke wandeling van 1,5 uur kun je naar Camp 11, waarvandaan je, na acclimatisatie, in een dag verder kunt klimmen naar de top. Reken op 8 uur heen en 8 uur terug. In de zomer is het wel aanbevolen om vooraf te reserveren, wat kan bij lokale bureau's. De Elbrus bevindt zich bij de grens van Rusland met Georgie.

2. Altaj gebergte

De Altai of Altaj bergen strekken zich uit over een deel van Rusland, China, Mongolië en Kazachstan. Met een grote verscheidenheid aan habitats, zoals steppe, taiga en alpenweiden, is de Altaj het leefgebied van zeer uiteenlopende dieren: van de zeldzame argali schapen op de lager gelegen hellingen tot de Siberische ibex op de steile rotswanden. Ook rendieren, beren, gazellen, sneeuwluipaarden, wolven en lynxen bevolken de prachtige natuur in deze bergen van Rusland. Lees meer over de Altaj Republiek

Deel op Pinterest

3. Oeralgebergte

De Oeral scheidt het Europese en het Aziatische deel van Rusland en is de langste bergketen van Europa. Het gebergte is niet erg hoog, met als hoogste top de Narodjana (1894m). Toch is de natuur rondom het gebergte erg mooi. Men kan er ook uitstekend terecht voor varen, wandelen, vissen en langlaufen.

4. Kamtsjatka

In het uiterste oosten van Rusland ligt een puur en ongerept schiereiland Kamtsjatka. Drie grote bergketens, met maar liefst 160 vulkanen en vele geisers, strekken zich uit over het gebied. De Kljoetsjevskaja Sopka is met 4.750 meter de hoogste berg van het schiereiland. Ca. 28 vulkanen zijn actief, waarmee het een bijzonder vulkanisch gebied vormt. 

Deel op Pinterest
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!