Ga naar content

Adam's peak Sri Lanka

Natuur Sri Lanka - Op 65 km van de hoofdstad Colombo bevindt zich Adam's Peak, ook Sri Pada genoemd. Deze heilige berg (2.243 meter) inspireert sinds mensenheugenis; men zegt dat Adam hier voor het eerst voet op aarde heeft gezet. Maar ook Boeddha zou hiervandaan naar het paradijs gegaan zijn en zo zijn er nog andere heilige verhalen over Shiva en St. Thomas.

Beklimming van Adam's Peak in Sri Lanka

Geen wonder dus dat Adam's Peak in Sri Lanka een bedevaartsoord is geworden voor aanhangers van diverse geloven. Diverse aanbieders van groepsreizen en reizen op maat naar Sri Lanka hebben tegenwoordig een beklimming van Adam's Peak op het reisprogramma staan, omdat dit een bijzondere ervaring is. En natuurlijk kun je ook zelf een hike op de heilige berg ondernemen.

Adam's Peak bedevaartsoord

Christenen, moslims, boeddhisten en hindoes beschouwen Adam's Peak als een spirituele berg. Niet alleen de lokale bevolking loopt dus de route naar de top, ook tal van gelovigen van over de hele wereld komen voor deze hike naar Sri Lanka. Het bedevaart seizoen vangt ieder jaar aan in december en loopt tot mei. Gedurende deze periode beklimmen zeer veel mensen de berg, hou er dus rekening mee dat het dan erg druk kan zijn.

Route naar de top

Er zijn verscheidene routes naar de top van Adam's Peak, voorzien van trappen. De eerste drie kilometer staan er in drukke tijden tal van kraampjes waar je eten en souvenirs kunt kopen. De kortste wandelroute op Adam's Peak telt maar liefs 6.224 treden. De route wordt verlicht in deze maanden en voert je mee naar de mooiste bezienswaardigheid van Adam's Peak: het verbluffende vergezicht. Op een heldere dag kan je zelfs Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, zien. 

Adam's Peak beklimmen
Deel op Pinterest

Maar de meeste pelgrims willen bij de 2 meter grote afdruk bovenop de berg staan. Volgens de diverse religies zou deze van Adam, St. Thomas en Shiva zijn. Let wel, het kan beneden stikheet zijn en tegelijkertijd zeer koud bovenop de berg. Zorg dus dat je gekleed gaat in verschillende laagjes. Reken op enkele uren om naar de top te klimmen en hou er rekening mee dat het een zware trektocht is. Wij zijn van mening dat de beklimming van Adam's Peak niet geschikt is voor kinderen of oudere mensen.

Beste tijdstip beklimming Adam's Peak

Op hoeveel tijd moet je rekenen voor het beklimmen van Adam's Peak? En wat is de beste periode om dit te doen? Reken op minstens 3 uur lopen naar de top en 3 uur terug. De beste tijd om te beginnen met lopen is 's nachts, rond 2 uur of 2u30, omdat je dan boven aankomt en geniet van de zonsopgang. Je ziet hoe het langzaam aan dag wordt en de zon tovert het landschap om in de mooiste kleuren. De beklimming van Adam's Peak in Sri Lanka zorgt voor een magische ervaring, je zal het niet snel vergeten.

Wild water rafting

Verblijf je enkele dagen in de omgeving van Adam's Peak, ga dan ook raften! De Kelani rivier bij Kitulgala is de beste uitvalsbasis is Sri Lanka voor white water rafting. Bekijk onze tips raften in Sri Lanka.

Lees meer over het land en vind de mooiste Sri Lanka rondreis.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!