Ga naar content

Fietsen in Sri Lanka

Een actieve vakantie op Sri Lanka is dankzij de vele aanbiedingen steeds populairder. Zelf rondrijden in een auto in Sri Lanka wordt niet aanbevolen, meestal reis je rond met een huurauto met privéchauffeur of neem je deel aan een groepsreis. Overweeg zeker ook eens een actieve rondreis, waarbij je gaat wandelen, of lekker sportief, Sri Lanka op de fiets!

Waar fietsen in Sri Lanka?

De meeste gebieden van Sri Lanka zijn prima op de fiets te verkennen en veel hotels verhuren dan ook fietsen. Het noorden van het eiland is niet heel toeristisch. De meeste mensen kiezen voor een fietsreis langs de mooie westkust en zuidkust van Sri Lanka. En de meest avontuurlijke reizigers wagen zich aan een uitdagende fietsvakantie in het bergachtige binnenland van Sri Lanka. In de heuvels rond Kandy, Nuwara Eliya en Ella in het centrale heuvelland kan je prachtig fietsen. De meeste nationale parken zijn niet toegankelijk op de fiets, je mag deze vaak uitsluitend bezoeken met een georganiseerde jeepsafari.

Onze top fietsreizen in Sri Lanka:

Mooie fietsgebieden in Sri Lanka

Wat zijn de mooiste gebieden om te fietsen op Sri Lanka? Waar vind je mooie routes en waar kan je vlak fietsen of steile bergen beklimmen? Wie vlakke fietsroutes zoekt, kan best denken aan een fietsvakantie bij de kust. De Westkust biedt de meeste toeristische voorzieningen, de Zuidkust en Oostkust zijn wat ongerepter. Vaak is het wel erg heet wanneer je gaat fietsen bij de kust.

1. Fietsen in de culturele driehoek

Ten noorden van Kandy ligt de culturele driehoek Sigiriya, Pollonaruwa en Dambulla. Dit is voor velen het beste gebied om te fietsen in Sri Lanka. Dambulla staat bekend om de mooie grottempels. In Polonnaruwa kan je fietsen langs ruïnes van paleizen, langs kloosters en stoepa's. De Leeuwenrots bij Sigiriya kan je niet per fiets verkennen, maar het is zeker de moeite om deze te voet te beklimmen.

2. Fietsen in het Centrale heuvelland

Zuidelijker bevindt zich het bergachtige centrale gebied, met de culturele stad Kandy. Verderop liggen de theeplantages rond het hillstation van Nuwara Eliya en natuurgebieden zoals de Horton Plains. Er zijn veel mooie plekken om te fietsen langs de groene heuvels en ook een bezoek aan een van de prachtige botanische tuinen loont de moeite.

3. Fietsen langs de kust

Bij de zuidkust en de oostkust van Sri Lanka kan je leuk fietsen langs lokale dorpjes en natuurgebieden. Bezoek een van de vele vogelreservaten en maak ter afwisseling een jeeptocht in Yala National Park of Udawalawe. Sluit je fietsreis in Sri Lanka af met een welverdiende vakantie op een van de mooiste stranden in Sri Lanka.

Is fietsen op Sri Lanka veilig?

Sri Lanka is overwegend een zeer veilig land, met een vriendelijke bevolking. Toch is het altijd raadzaam om de veiligheidsadviezen te lezen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kan je best een georganiseerde fietsvakantie op Sri Lanka boeken, dan ben je in goede handen van een reisorganisatie. Het verkeer is soms behoorlijk chaotisch, je bent immers in Azië! De meeste fietstochten voeren door rijstvelden en over afgelegen fietsroutes, dus dan heb je weinig last van deze drukte.

Actieve vakantie op Sri Lanka

Vind je fietsen leuk, maar hoeft het niet het hoofddoel van je vakantie op Sri Lanka te zijn, bekijk dan onze overige tips rondreis Sri Lanka. Tijdens een groepsreis of individuele rondreis zijn er uiteraard ook tal van momenten waarop er de gelegenheid is een fiets te huren en enkele uren op de tweewieler de omgeving te verkennen. Trek je liever de wandelschoenen aan, lees dan meer over wandelen Sri Lanka.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!