Ga naar content

Raften in Sri Lanka

Actief in Sri Lanka - Hou je van adrenalinekicks, dan is deze top excursie wat voor jou! In de omgeving van het plaatsje Kitulgala in Sri Lanka kan je raften op de Kelani. Deze rivier, omringd door oerwoud en bergen, is de beste plek om te raften in Sri Lanka. Wildwatervaren is erg populair hier en wordt vaak gecombineerd met een trekking in de jungle. Bekijk dus zeker onze reistips voor het boeken van deze leuke excursie!

White water rafting Sri Lanka

De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle van Sri Lanka. Onder begeleiding van een ervaren gids begint het wildwater avontuur en vaar je langs authentieke dorpjes, grotten en weelderige natuur. De mooiste vogels scheren over het water. Er is voldoende tijd om te genieten van de mooie omgeving, maar af en toe moet er ook flink gepeddeld worden om de sterke stroomversnellingen te trotseren!

Kitulgala

Kitulgala is een klein dorp in het westen van Sri Lanka, makkelijk te bereiken vanaf de hoofdstad Colombo. Het ligt midden in het regenwoud en heeft twee keer per jaar te maken met moessonregen. Hiermee is het een van de natste plekken in Sri Lanka. Februari is de droogste periode en het hele dorp bloeit dan op. Een herkenbaar punt is de betonnen brug van Kitulgala; hier werd de film The Bridge on the River Kwai gefilmd (en dus niet in Thailand). Naast raften kan je hier ook wandelen in de jungle, zwemmen en genieten van heerlijke curry's in een van de lokale eettentjes.

1. Vogels in Kitulgala

Veel vogelaars komen naar Kitulgala om de vogels van het regenwoud te observeren. Hoewel de aantallen lager zijn dan die in Sinharaja, komen vrijwel alle vogelsoorten van dat park ook hier voor.

2. Raften in Kitulgala

Met een busje word je naar een verder gelegen punt gebracht en vaar je in enkele uren over de Kelani rivier weer naar Kitulgala. Trotseer het kolkende water van de rivier in maar liefst 34 stroomversnellingen! Om je heen hoor je de geluiden van de jungle en zie je prachtige natuur. Vanaf Kitulgala is er de optie om per opblaasboot de tocht verder te zetten langs idyllische dorpen, rijstvelden en edelsteenmijnen. In samenwerking met Get Your Guide bieden we de mogelijkheid om losse raftexcursies van tevoren te boeken. Maar bekijk ook zeker onze reistips voor meerdaagse bouwstenen en georganiseerde reizen.

3. Heilige berg

Kitulgala is ook de uitvalsbasis voor een beklimming van Adam's Peak, een heilige berg die door zowel pelgrims als toeristen beklommen wordt. Leuk dus om deze activiteit te combineren met het wildwatervaren!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!