Ga naar content

Zuid-Korea

Op de lijst van nieuwe bestemmingen voor natuurreizen mag een rondreis in Zuid-Korea zeker niet ontbreken. Schitterende berglandschappen, kusten en eilanden met bijzondere planten, vogels en natuurlijk de kraagbeer maken deel uit van de natuur in Zuid-Korea.

Incheon International Airport is de grootste airport van het land. Wil je met zo weinig mogelijk footprint vliegen, oriënteer je dan op rechtstreekse vluchten. Anders kan je ook vliegen met bijvoorbeeld een overstap in Saoedi-Arabië of Parijs.

Mooiste plekken in Zuid-Korea

Zuid-Korea is een prachtig land om te bezoeken, maar wat zijn de mooiste gebieden? Wat is het mooiste eiland van Zuid-Korea en zijn er mooie stranden? Welke nationale parken, eilanden en andere natuurparken mogen niet ontbreken op je reis door deze bijzondere vakantiebestemming?

1. Seoraksan National Park

Oostelijk van Seoul, in het district Gangwon-Do, bij de noordoostkust, ligt het bekende nationale park Seoraksan. Een adembenemend spektakel van pieken, kliffen en watervallen in het uiterste noorden van de centrale bergrug. In het voorjaar een bloemenzee van azalea's, terwijl een paar maanden later de toppen zich hullen in nevelige sluiers. Koreaanse berggeiten en muskusherten zijn er nog algemeen.

2. Jirisan

Oostelijk van de grote stad Busan, in het zuidelijke binnenland van Zuid-Korea, ligt het berggebied van Jirisan. Een uitgestrekt natuurreservaat en nationaal park met toppen tot 1.915 meter hoogte. Samen met Seoraksan is dit een van de mooiste gebieden in Zuid-Korea en belangrijk leefgebied voor de kraagbeer, een allesetende bosbewoner die uitstekend kan klimmen. Wederom een niet te missen gebied tijdens een natuurreis door Zuid-Korea.

3. Eilanden Zuid-Korea - Subtropisch Jeju

Op het meest zuidelijke eiland van Zuid-Korea, Jeju-do, ligt de hoogste berg van het land: de Hallasan. Eens een actieve vulkaan en nu een slapende reus met een neus die 1.950 meter boven zee uitsteekt. De lagere delen van de berg zijn begroeid met bos, een ideale locatie voor de Chinese pitta en de Japanse paradijsmonarch om deze natuur te bewonen. Terwijl de eerste op de bosbodem rond scharrelt, en ondanks felle kleuren nauwelijks opvalt, zit de paradijsmonarch, een soort vliegenvanger, vaak op een uitstekende tak te zingen. 

Cheonjiyeon waterval Jeju
Deel op Pinterest

4. Eilanden Zuid-Korea - Ulleung

In de Chinese zee ligt het eiland Ulleung, net als het eiland Jeju is het vulkanisch, maar veel kleiner. Havens zijn er niet en landbouw is er niet mogelijk. Hierdoor hebben allerlei endemische plantensoorten, zoals het klokje campanula takesimana en de bedreigde zwarte houtduif, juist hier stand kunnen houden.

Trekvogels Zuid-Korea

Wie voor de natuur naar Zuid-Korea reist zal zeker aandacht besteden aan de vele vogels in het land. De kusten en wetlands langs de Gele Zee hebben een cruciale betekenis voor miljoenen trekvogels die vanuit het Aziatische continent naar het zuiden trekken. Een goede uitvalsbasis om vogels te zien is de stad Seosan (Chungcheongnam Do district). Je vindt er een deels ingepolderde kwelder waar jaarlijks meer dan 200.000 bontgekleurde Baikaltalingen en een groot deel van de laatste monnikskraanvogels doortrekken. De zeldzame lepelbekstrandloper kiest voor de slikvlakten achter de Saemangeum dam, samen met 50.000 kanoetstrandlopers. Birds Korea zet zich in om deze gebieden te beschermen en biedt actuele informatie over de beste locaties om deze bijzondere vogels te zien.

Nial Moores heeft een inspirerende beschrijving gemaakt van een vogeljaar in Korea. Je voelt de winterse kou binnentrekken als de eerste Chinese Kraanvogels op de moddervlakten van Gangwon in het uiterste noordoosten verschijnen. In april wordt het warmer en op het Eochong eiland passeren Geelbrauwgorzen en Japanse Roodborsten op weg naar hun broedgebieden. Drie maanden later is het rond de dertig graden en tijd om de koelte op te zoeken van de bossen bij Seoul. Vier soorten spechten, waaronder de zeldzame witbuikspecht, kunnen hier gezien worden.

Beste reistijd Zuid-Korea

Wat is de beste periode om te reizen naar Zuid-Korea? Oktober is de meest plezierige maand om de natuur van Korea te verkennen. Het is aangenaam warm en vooral droog.

Bijzonder overnachten Zuid-Korea

Wil jij overnachten op een unieke plek tijdens jouw Koreareis? Dan vind je het misschien wel leuk om te slapen in een Hanok. Dit is een traditioneel houten huis waar je op volledig Koreaanse wijze overnacht. Je slaapt op een matras op de grond en je krijgt typisch Koreaanse gerechten geserveerd. Bij Dimsum kan je een bouwsteen boeken waarbij je een nachtje slaapt in een Hanok in Hahoe, Jeonju of Oenam-ri. Een onvergetelijke ervaring!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!