Ga naar content

Westhoek in België

De Westhoek in België is een minder bekend gebied en bevindt zich in West-Vlaanderen. Het is de uitgelezen bestemming voor een weekendje weg. Je kunt er heerlijk ontspannen, ook wanneer het wat kouder is. Een stevig stoofpotje smaakt immers veel beter na een wandeling op een gure novemberdag.

Westhoek

Mooie Vlaamse landschappen, historische steden, lieflijke dorpen, een rijke geschiedenis door met name de gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog en gezellige horeca aangelegenheden kenmerken een vakantie in de Westhoek in Vlaanderen. De natuur in de Westhoek leent zich perfect om een weekend te wandelen of te fietsen in een voor velen nog onbekend deel van Vlaanderen. Er zijn veel aangelegde fietsroutes en mooie wandelroutes en natuurlijk is ook het strand met de mooie duinen niet ver weg.

Het Bourgondische België

In de Westhoek worden nog veel ambachtelijke streekproducten gemaakt. Denk hierbij aan babelutten, boterkoeken, Ieperse beschuiten en de trappist van Sint-Sixtus. Het goede Bourgondische leven is ook terug te vinden in de vele gastronomische adressen en ontelbare lokale cafés. Maar voor een natuurliefhebber is dit bijzaak (of toch niet?).

Wandelen in de Westhoek en leuke activiteiten

Het Vlaamse Natuurreservaat de Westhoek heeft een prachtig wandelnetwerk dat zich uitstrekt in de weidse natuur van het gebied. 100 km wandelplezier over een glooiend en gevarieerd parcours van onverharde wegen. Bij Ronde Kortemark zijn er tal van wandel- en fietsroutes en je kunt overal stoppen om streekbieren en jenever uit te proberen. In Poperinge kun je varen, fietsen en een hopmuseum bezoeken. Overige activiteiten zijn hengelen langs de IJzer, kanoën of kajakken bij Roesbrugge. Bij Dranouter liggen mooie wandelroutes.

Weekendje Westhoek in West-Vlaanderen

Verleng een weekje wandelen of fietsen in de Westhoek met een weekendje in Brugge of in het mooie en veel minder bekende Ieper. Een hotel in Ieper kan je goedkoop online boeken via Booking.com.
Met de kinderen mag een dagbezoek aan Plopsaland De Panne niet ontbreken. Wie met de kids op vakantie is in de Westhoek heeft een ruime keuze aan leuke vakantieparken.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven