Ga naar content

Fietsen op Cyprus

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming met een heerlijk klimaat? Maar wil jij meer dan alleen in de zon liggen? En vind jij het heerlijk om met het zeebriesje in je haren rond te fietsen? Dan is Cyprus wat voor jou, het is een leuk eiland om te fietsen.

Heerlijk actief

Cyprus is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Naast de zeer rijke cultuur waar het eiland over beschikt, staat het bekend om de prachtige stranden, ruïnes, weelderige natuur en wijngaarden. De prachtige stranden zijn heerlijk om te zonnen en zwemmen.  Wil jij meer van Cyprus zien dan alleen het strand? Ben jij wat sportiever aangelegd, ga dan vooral eens duiken. Of verken het eiland te voet, bekijk onze tips voor wandelen op Cyprus.

Fietsvakantie Cyprus

De weelderige natuur van Cyprus mag je zeker niet missen. De meest prachtige bloemen zijn op het eiland te vinden en er groeien tal van bijzondere bomen op Cyprus, waaronder olijfbomen en zeldzame ceders. Er zijn maar liefst 300 zon-dagen per jaar!

Het is een eiland dat zich perfect leent om per fiets te verkennen. Hou je van aangename temperaturen, dan is het aan te raden om in het voor- of najaar Cyprus te verkennen. Dat is de beste periode voor een fietsvakantie op Cyprus. Vind jij het wel lekker om in de zon te fietsen en biedt het zeebriesje of de koelte van de bomen in Troodos je genoeg verkoeling? Dan kan je natuurlijk ook in de zomermaanden eens op de fiets stappen. 

Fietsen op Cyprus
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Fietsroutes Cyprus

Het eiland biedt honderden kilometers aan fietsroutes. Of je nou recreatief wilt fietsen of van het wielrennen of mountainbiken bent, voor iedere conditie en wensen zijn er meer dan genoeg keuzes. Door de grote hoeveelheid aan fietsroutes zie je steeds wat anders, van ruige kustlijnen tot groen binnenland. Compleet op je gemak fiets je langs de mooiste, traditionele dorpjes.

Tip: ga vooral in een klein, authentiek dorpje eens wat drinken. De plaatselijke bevolking is erg vriendelijk en open. Ze willen je met alle liefde dingen vertellen over hun prachtige eiland. Wanneer je het dorpje uit fietst kom je langs diepgroene bossen, vervolgens fiets je tussen de wijngaarden en olijfvelden.

Fietsen in Troodos

Het Troödosgebergte is een fraai bebost berggebied in het binnenland. Hier kan je uitdagende beklimmingen maken of heerlijk naar beneden bollen. Het centrum is Troodos Square. Hier vind je een informatie- en sportcentrum en er vangen een aantal routes aan. Iets zuidelijker, in Platres, kan je fietsen en wandelen naar een van de watervallen combineren. Een ander goed startpunt voor fietsroutes in Troodos is Prodromos.

Fiets huren Cyprus

In de toeristische plaatsen zijn volop fietsen te huur. Zowel recreatieve fietsen als mountainbikes. Je kunt alleen op pad gaan, maar met een gids op pad is ook een mogelijkheid.

Wanneer je een fiets huurt, let er dan wel op dat je fiets verzekerd is. Niets zo vervelend dat er wat gebeurt en je de rest van je vakantie met papierwerk bezig bent. Het is sowieso aan te raden om in Nederland al een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er tijdens je fietstocht wat gebeuren weet je in ieder geval dat je verzekerd bent en kun je na het akkefietje gewoon heerlijk de rest van je vakantie genieten.

Mountainbike
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Op zoek naar een prachtig eiland met een rijke cultuur, heerlijk klimaat en voldoende fietsmogelijkheden? Dan is het Cyprus het eiland voor jou! Boek je vakantie, huur de fiets en ga op verkenning wat het allemaal te bieden heeft. 

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!