Ga naar content

Bijzonder overnachten in Nedersaksen

Nedersaksen - Op naar het platteland in Duitsland! Wie verlangt er niet naar om zo nu en dan de drukte van de stad of het alledaagse leven te ontvluchten en nieuwe energie op te doen in de natuur? Nedersaksen biedt een breed scala aan mogelijkheden om tijd in de frisse buitenlucht door te brengen. Fietsen, wandelen en mooie foto's maken op de Lüneburger Heide. Je leest er alles over op Naturescanner!

Dicht bij de natuur overnachten

Noord-Nedersaksen doet harten sneller slaan! Vrijwel geen enkele andere regio in Duitsland biedt zo'n verscheidenheid aan natuurgebieden. Vanuit een camper of tent kan je de kust bij de Noordzee, brede rivieren - zoals de Elbe - en uitgestrekte heide- en veenlandschappen ontdekken.

Kamperen is hier populair. Nedersaksen biedt echter niet alleen gezellige campings waar je de camper of tent kunt neerzetten. Er zijn nog tal van andere unieke en originele accommodaties voor elk budget en naar ieders wensen; van een boomhut tot een omgebouwde container of safari lodges. Hier vind je de insider tips voor een unieke overnachting tijdens een vakantie of korte trip naar het groene Nedersaksen!

1. Campings in Nedersaksen

Hou jij ook zo van een vakantie in je eigen camper of tent? Je bent altijd dicht bij de natuur, hebt een eigen onderkomen bij je en geniet van grenzeloze vrijheid. Wie zonder hotelkamer of vakantiehuisje op reis gaat, is altijd flexibel en kan staan en gaan waar ie wil. Je kunt per dag nog van idee veranderen over je volgende bestemming en ervaart zo de grootst mogelijke spontaniteit.

Op de website van Campingland Niedersachsen vind je een selectie van campings, de taal kan je aanpassen naar Nederlands. De vereniging van Nedersaksische campingondernemers biedt ook een Duits of Engelse brochure aan met alle overnachtingsmogelijkheden in dit deel van de metropoolregio Hamburg.

Veel campereigenaren en kampeerders vertrouwen ook op de ADAC-classificatie - op de website pincamp.de kan je een overzicht van alle gecertificeerde campings terugvinden. Lees meer over kamperen in Nedersaksen.

2. De "Schlaffässer" (Soltau) en "Schlummertonnen" (Uelzen)

Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie, maar wil je tegelijkertijd niet inboeten aan comfort? Dan zijn de slaaptonnen van camping Auf dem Simpel in Soltau of de "sluimertonnen" van camping Uhlenköper in Uelzen misschien wel iets voor jou! De wijnvaten bevinden zich op een gezellige camping en bieden een comfortabele ruimte voor maximaal 4 personen.

Schlummertonnen
Schuimmertonnen
Deel op Pinterest

3. Wiesenwagen Rotenburg

Wil je romantisch, maar toch in stijl overnachten, dan is de comfortabele Wiesenwagen in de plaats Rotenburg de ideale accommodatie. Vanuit dit knusse verblijf geniet je van een fraai landelijk panorama, waarbij groene weiden afwisselen met groepen van grote eikenbomen.

Wiesenwagen in Nedersaksen
Weidewagen
Deel op Pinterest

Geniet van de stilte en het uitzicht vanaf het terras van dit Tiny House en observeer reigers, vossen en zangvogels in het wild. Bovendien ligt de Wiesenwagen direct aan het Wümme-fietspad en in de onmiddellijke nabijheid van de drie NORDPFADE wandelroutes Wümmeniederung, Wasserreich en Dör't Moor. 

4. Afrikaans avontuur in Nedersaksen

Wanneer je over de Lüneburger Heide in Nedersaksen loopt, kan je je soms wel eens op een savanne in Afrika wanen. Maak dit gevoel compleet en overnacht in Europa's grootste safaripark, het Serengeti-Park Hodenhagen

Serengeti Park Nedersaksen
© Hodenhagen Serengeti-Park
Deel op Pinterest

Het wildpark biedt een thuis aan meer dan 1.500 dieren, die hier in grote vrijheid leven. Het is niet alleen een superleuke daguitstap voor gezinnen die in Nedersaksen zijn, er zijn ook verschillende gave overnachtingsmogelijkheden, zoals safari lodges, romantische tentlodges, authentieke Afrikaanse Masai-Mara hutten of mobiele ranger lodges.

5. Destinature Dorf

Wil je een nacht onder de sterren slapen? Kom dan overnachten in een Bett to Go in het vakantiedorp in Hitzacker. Niet ver van de rivier de Elbe, dicht bij de populaire fietsroute, midden in een biosfeerreservaat, is een duurzaam vakantiedorp opgezet waar uitstapjes in de natuur te combineren zijn met andere leuke activiteiten, terwijl je op een prachtige locatie overnacht. 

Destinature Dorf
© Werkhaus
Deel op Pinterest

In 2021 ontving het vakantiedorp twee prijzen van de German Tourism Awards voor hun concept van glamping in combinatie met verantwoord, duurzaam toerisme.

6. Slapen op de boerderij

Vakantie op een boerenerf! Hoe heerlijk is het om te genieten van de frisse lucht op het platteland, de weilanden, de geur van hooi en de ambachtelijke producten van de boerderij? In het noorden van Nedersaksen kan je even compleet detoxen op een vakantieboerderij.

Lokale boeren verwelkomen hun gasten met de bekende Duitse gastvrijheid. Op Bauernhofferien kan je een keuze maken uit ruim 300 boerderijen, maneges en hooischuren. De meeste boerderijen hebben ook een eigen café en winkel, waar je terecht kunt voor zelfgemaakte producten. 

Vakantie op de boerderij
Boerderij
Deel op Pinterest

De meeste boerderijen hebben een "kindvriendelijk certificaat" en zijn ideaal voor een onvergetelijke vakantie met kids. Samen met de kinderen (en eventueel grootouders) geniet je op een vakantieboerderij van quality time voor het hele gezin.  Ook honden zijn welkom op de meeste boerderijen.

Kinderen vinden het heerlijk om 's ochtends hun eigen eieren uit de schuur te halen, 's middags in de kleine zwemvijver op het terrein van de boerderij te plonsen en zich voor het avondeten uit te leven in de speelschuur. Soms mogen ze zelfs een beetje meehelpen op de boerderij en bijvoorbeeld de dieren voeren. Er is altijd iets te doen! Ouders hebben alle tijd om te ontspannen met een goed boek of een mooie wandeling in de omgeving te maken.

7. Hotel in Nedersaksen

Hou je van comfort en verkies je een hotelovernachting boven een pension of camping, dan kan je goed terecht in een van de vele hotels in Nedersaksen. Bekijk de hotels op Booking.com in Hannover, Bad Bentheim, Oldenburg of buiten de steden in een van de dorpen op het platteland.

Deze pagina schreven we in samenwerking met het Duitse Verkeersbureau, maar zoals altijd, met de tips en het volledige enthousiasme van Naturescanner. Bekijk meer informatie op Germany.travel. Wil je nog meer weten over de regio? Bekijk dan ook de officiële Website van Nedersaksen

Heb je je wandelschoenen en fietsen meegebracht? Geweldig. Talrijke fiets- en wandelpaden langs pittoreske plekjes nodigen uit tot een heerlijk uitstapje. Lees meer over wandelen in Nedersaksen en fietsen in Nedersaksen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!