Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Duitsland

wAARDEvolle projecten in Duitsland

Duitsland is onder Nederlanders een zeer geliefde bestemming dankzij de prachtige natuur op steenworp afstand. Wil jij helpen de natuur in ons buurland te behouden tijdens jouw bezoek? Lees dan gauw hieronder verder.

Bomen planten in Winterberg

De bestemming Winterberg vindt het belangrijk om de locals en gasten bewust te maken van natuur- en milieubescherming. In het Sauerland hebben de bossen het namelijk zwaar. Daarom bieden zij een project aan waarbij iedereen voor een klein bedrag een boom kan doneren én zelf planten. 'Planting Today for Tomorrow' noemt Winterberg het duurzame initiatief. Je kunt tijdens je bezoek aan Winterberg voor slechts €5,00 een boom doneren en als je het leuk vindt ook helpen met planten. Voor €10 sponsor je een boom, ga je hem zelf planten en neem je deel aan een klimaatwandeling met gids. Een leuk én duurzaam uitje in Winterberg!

De lokale vakantieparkenketen UplandParcs heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit merk je door de eco-voorzieningen op hun parken én zij hebben zelf ook bijgedragen aan het Planting Today for Tomorrow project. Zoek je dus nog een duurzame overnachting in Winterberg, kijk dan eens bij UplandParcs.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!