Ga naar content

Bijzonder overnachten in het Zwarte Woud

Het Schwarzwald in Duitsland is een schitterend gebied voor een korte vakantie. Een weekje echt tot rust komen in de natuur, dan ben je hier aan het juiste adres.

Sfeervolle accommodaties

Wil je even helemaal relaxen, dan wil je ook wel in een goed hotel verblijven. Gelukkig staat Duitsland bekend om haar kwalitatieve accommodaties en heeft het Zwarte Woud voor ieder wat wils. Van gezellige campings tot luxe wellness resorts met zwembad, sauna en ontbijt, we geven je een aantal tips voor bijzondere overnachtingen.

1. Kamperen in het Zwarte Woud

Ga je met kinderen op vakantie in het Zwarte Woud, dan is de camping de uitgelezen verblijfplaats. Zoek een camping in het Zwarte Woud met zwembad en speeltuin, midden in de bossen en ver weg van alle drukte, zodat de kinderen vrij kunnen zijn als een vogel. Trek de bossen in, op zoek naar dennenappels en kleine beestjes, of wandel langs een mysterieus meer.

Tip kleinschalig - Kijk op Campspace

2. Vakantiehuis in het Zwarte Woud

Een eigen plekje met keuken en sanitair, midden in de natuur? Dan is een vakantiehuisje wat voor jou. Boek een huis ver van de bewoonde wereld of op een vakantiepark voorzien van alle faciliteiten. 

3. Kuuroorden in het Zwarte Woud

Ervaar de ultieme rust in een kuuroord of wellness resort. Het Zwarte Woud heeft veel natuurlijke bronnen en je kunt hier dus op diverse plekken terecht om te ontspannen. Tijdens een meerdaags arrangement kan je gebruik maken van spa en sauna en zijn diners vaak inbegrepen. 

Ook populair
- Leonardo Royal Hotel Baden-Baden

4. Vakantieparken Zwarte Woud

Een openluchtzwembad, een speeltuin, georganiseerde kinderactiviteiten, een broodjeszaak en mini-supermarkt. Wat kan je meer wensen tijdens een vakantie met kinderen in het Zwarte Woud? Op een vakantiepark komen je kinderen makkelijk in contact met andere kids en beleven ze de tijd van hun leven.

5. Glamping Zwarte Woud

De bossen van het Schwarzwald lenen zich ook uitstekend voor een glamping tripje. Je luxe tent staat al voor je klaar zodra je arriveert. Slaap jij in een bubbel in het bos of in een tenthuisje (let op: zonder elektriciteit) bij de boer, omringd door dieren? Onderstaand enkele leuke luxere campings in het Zwarte Woud.

6. Tiny houses

Super populair is een overnachting in een tiny house. Kleine, maar fijne huisjes waarin je leeft met een zo laag mogelijke voetafdruk. En toch zit alles erin wat je nodig hebt. Tiny houses zijn er in allerlei vormen en soorten, zoals bijvoorbeeld onderstaande:

7. B&B Zwarte Woud

Voor de leukste Bed and Breakfasts in het Zwarte Woud moet je bij Booking zijn. Hier vind je een groot aanbod aan knusse B&B'tjes, vaak met een mooie tuin of uitzicht op het Schwarzwald. Het is heerlijk overnachten in een huisje, waar je vanuit de kamers op het zuiden en het zonneterras uitkijkt over de heuvels van het natuurgebied.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!