Ga naar content

Wereldkampioenschap Skiën Méribel

Van 6 tot en met 19 februari 2023 vond in de bekende wintersportplaatsen Méribel en Courchevel het Wereldkampioenschap skiën plaats. Les 3 Vallées, in de regio Savoie Mont-Blanc in de Franse Alpen, vormt het kloppend hart van dit sportevenement, waar de beste skiërs ter wereld het tegen elkaar opnemen en toeschouwers zullen genieten van een onvergetelijk wintersportevenement! 

Alpineskiën | Championnat 2023

Het is niet verwonderlijk dat de keuze van de Internationale Skifederatie viel op Méribel en Courchevel, als je bedenkt dat beide wintersportplaatsen een rijke ervaring hebben met het organiseren van internationale sportevenementen en beschikken over 600 kilometer aan gemarkeerde pistes en 166 skiliften. 

Evenement van allure in Méribel
© Sylvain Aymoz
Deel op Pinterest

Evenementen in Méribel 

Dat Méribel uitblinkt in het organiseren van evenementen op dit niveau heeft het al vaak bewezen, het hostte reeds meerdere keren grote internationale events. Sportliefhebbers die in 1992 de Olympische Winterspelen in Albertville bezochten, zullen ongetwijfeld herinneringen hebben aan een spektakel van wereldklasse. Ook de Alpine Ski World Cup voor vrouwen in 2013 en de finales van de Alpine Ski World Cup in 2015 en 2022 vonden plaats in Méribel. Het Alpendorp staat bekend om zijn know how, organisatorisch vermogen en pistes van topniveau. 

Begin 2023 was de legendarische Roc de Fer-piste het toneel van de wedstrijden, waar de beste alpine skiërs strijden om de felbegeerde titel van wereldkampioen 2023! Na de Olympische Spelen is het FIS Alpine World Ski Championship het grootste ski-evenement ter wereld. 

Ski kampioenschap Méribel
© Sylvain Aymoz
Deel op Pinterest

Gedurende 15 dagen deden de ruim 600 deelnemers, waaronder de beste mannelijke en vrouwelijke skiërs uit 75 landen, hun uiterste best op 13 evenementen in alle belangrijke disciplines van het alpineskiën: Alpine Combined, Super-G, Downhill, Slalom, Parallel Slalom en reuzenslalom. 

World Alpine skiing Championships bijwonen

Het meemaken van zo'n groot evenement is een bijzondere ervaring. Een unieke gelegenheid om te genieten van de indrukwekkende afdalingen van de beste skiërs en daarnaast alle elementen om alvast in de stemming te komen voor jouw eigen wintersportvakantie.

Het was zeker een aanrader om ook dit wereldkampioenschap in 2023 te bezoeken. Méribel en Courchevel zijn gemakkelijk te bereiken. Beide skiresorts bevinden zich in het hart van de Franse Alpen, maar hebben toch hun authentieke karakter weten te behouden, met mooie accommodaties en gezellige chalets. 

Wereldkampioenschap Méribel
© Sylvain Aymoz
Deel op Pinterest

De organisatie van het Wereldkampioenschap skiën in Méribel denkt aan alles; slechts 1% van het skigebied is gereserveerd voor de deelnemers van het Wereldkampioenschap en slechts 15% van de bedden is gereserveerd voor de deelnemers, ploegen en media. Voldoende ruimte dus voor vakantiegangers om ook te genieten van een heerlijke wintervakantie!

Festiviteiten

Bezoekers kunnen van zeer dichtbij de atleten zien en aanwezig zijn bij uitreikingen en evenementen. Rond de Roc de Fer-piste en het finishgebied bij La Chaudanne zullen 14 dagen lang tal van festiviteiten plaatsvinden. Liveconcerten, shows en andere entertainment staan op het programma.

Er komt een speciale fanzone met gigantisch scherm, een bar en sound system, waardoor je vanaf de rand van de piste de sfeer van het kampioenschap ten volle beleeft. Onderaan de pistes, in het finishgebied en op de tribune kunnen niet-skiërs het spektakel live aanschouwen en het eet- en entertainmentdorp bezoeken. 

Mensen die voor of na de evenementen komen, of gewoon willen genieten van de 3 Vallées, zullen ook gewoon een hele fijne vakantie in Méribel beleven.

1. Opening Méribel 4 december 2022

De openingsdag in Méribel is een niet te missen evenement voor iedere skiliefhebber. Deze zal plaatsvinden op 4 december 2022. En reken maar dat er groots uitgepakt zal worden. Méribel organiseert een futuristische lichtshow "Méribel in Lights". Vanaf 10u30 word je verwelkomd in het tipi-dorp in de sneeuw in het centrum van Méribel-Mottaret.

2. Kerstactiviteiten

Van 21 - 25 december 2022 zullen er tal van kerstevenementen plaatsvinden, met optochten, shows en natuurlijk de mogelijkheid om de Kerstman te ontmoeten! 

3. Jaarwisseling

Op 31 december 2022 is het feesten geblazen aan de voet van de pistes in Mottaret, waar een gigantische outdoor nachtclub opgezet zal worden. Een feestelijke oudejaarsnacht met natuurlijk ook vuurwerk rond de jaarwisseling! 

Winterse activiteiten

Kom jij deze winter ook naar les Trois Vallées om het Wereldkampioenschap in Méribel en Courchevel en alles eromheen te beleven? Bekijk dan zeker ook onze tips voor andere winteractiviteiten in Méribel. Onze reporter Manou deelt leuke tips voor skiën, langlaufen en winterwandelingen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!