Ga naar content

Bijzonder overnachten in Noord-Frankrijk

Heb jij plannen om op vakantie te gaan naar het noorden van Frankrijk? Naast mooie plekken bezoeken en heerlijk fietsen, wandelen of andere activiteiten, maakt een fijn verblijf je natuurvakantie helemaal af. Of misschien wil je jouw stedentripje Parijs nog wel combineren met enkele nachten in de buurt van natuur?

Om je te helpen bij je reisvoorbereidingen, hebben wij alvast wat voorwerk voor je gedaan en leuke accommodaties voor je uitgezocht.

Verblijf in Noord-Frankrijk

Van gîte, chambre d'hôte of hotel tot aan glamping of slapen in een kasteel. Er is voor elk wat wils qua verblijf in Noord-Frankrijk. Of je nu samen reist of met het hele gezin. Bekijk onze tips voor leuke overnachtingen!

Slapen Noord-Frankrijk
Verblijf in Noord-Frankrijk
© Dormio Resorts
Deel op Pinterest

1. Overnachten in een vakantiehuisje

Vind je het fijn om een huisje voor jezelf te hebben? Kies dan voor een leuke gîte. Zo'n vakantiehuisje geeft jullie voldoende rust en privacy en je bent van alle gemakken voorzien. Je eigen woonkamer, slaapkamer(s), badkamer en keuken en doen en laten wat je zelf wilt.

Onze tips voor de leukste vakantiehuisjes in het noorden van Frankrijk:

2. Overnachten in een chambre d'hôte

Vind je het leuk om bij de Fransen thuis te overnachten? Kies dan voor een B&B, in het Frans chambre d'hôte genoemd. Aangezien de Fransen echte Bourgondiërs zijn, is de kans groot dat je naast een lekker ontbijtje ook 's avonds bij hen mag aanschuiven aan tafel om te genieten van een heerlijke zelf gekookte maaltijd. Met wijn erbij natuurlijk!

De gezelligste chambres d'hôtes in Noord-Frankrijk:

3. Overnachten in een hotel Noord-Frankrijk

Vind jij het fijn om te verblijven in een knus hotelletje, waar je geniet van comfort en service? Of misschien heb je wel plannen om rond te reizen door het noorden van Frankrijk? Dan is het verblijven van een of enkele nachten in hotels ideaal.

De leukste hotels in Noord-Frankrijk:

4. Overnachten in een Noord-Frans kasteel

Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan kastelen. En hoe leuk is het om eens te overnachten in een kasteel? Ook in het noorden van het land is dat goed mogelijk.

Kasteelhotel
Slapen in een kasteel
© Booking.com
Deel op Pinterest

Wij hebben deze château's om te overnachten voor je gevonden:

5. Campings Noord-Frankrijk

Ben je op zoek naar een fijn verblijf voor het hele gezin? Op een camping kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en vriendjes en vriendinnetjes maken. Kies voor een tent, stacaravan of chalet op een van de campings in Noord-Frankrijk. 

Campings in het noorden van Frankrijk:

6. Vakantieparken Noord-Frankrijk

Wil je verblijven in een huisje, maar niet moederziel alleen? Of vind je het wel handig als er allerlei voorzieningen voor handen zijn? Kies dan voor een vakantiepark.

Vakantiepark
Huisjespark
© TUI Nederland
Deel op Pinterest

Bekijk onze tips voor de mooiste huisjesparken in het noorden van Frankrijk:

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!